Σταθάκης για μπλακ άουτ: Αμεση και αποτελεσματική η αντίδραση από τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ - iefimerida.gr

Σταθάκης για μπλακ άουτ: Αμεση και αποτελεσματική η αντίδραση από τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ

Γιώργος Σταθάκης (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για άμεση αντιμετώπιση του μπλακ άουτ, που προκάλεσε δεκάδες προβλήματα στην Αττική το μεσημέρι της Δευτέρας, κάνει λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

«Σε πτώση αγωγού Γραμμής Μεταφοράς του Υποσταθμού στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης, που προκάλεσε βραχυκύκλωμα», οφείλονται οι διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν στην Αττική, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο υπουργός, τονίζοντας πως «το σύστημα προστασίας λειτούργησε άμεσα με αποτέλεσμα να διακοπεί η τροφοδότηση προς τα δίκτυα διανομής σε διάφορες περιοχές της Αττικής».

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο υπουργός, «αμέσως ξεκίνησαν οι απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις 16:20 σε ό,τι αφορά στο δίκτυο μεταφοράς. Παράλληλα με γοργούς ρυθμούς προχώρησε η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν» εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του «για την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση του ανθρωπίνου δυναμικού του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ».

Εξάλλου σε πίνακα που παρατίθεται στην ανακοίνωση και έχουν καταγραφεί οι χρόνοι αποκατάστασης σε περιοχές της Αττικής, αυτοί κυμαίνονται από τις 14.25 στην Καλλιθέα έως τις 16.20 στην Παλλήνη.

Σταθάκης για μπλακ άουτ: Αμεση και αποτελεσματική η αντίδραση από τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ | iefimerida.gr 0

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Σταθακης μπλακ αουτ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ