7 παραδοσιακά καφενεία που σε ταξιδεύουν στην Αθήνα του χθες [εικόνες] - iefimerida.gr

7 παραδοσιακά καφενεία που σε ταξιδεύουν στην Αθήνα του χθες [εικόνες]

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το καφενείο δεν είναι απλώς ένα μαγαζί που σερβίρει καφέδες, είναι φιλοσοφία και ταυτόχρονα κομμάτι της ελληνικής παράδοσης.

Υπήρξε τόπος συνάντησης και συσπείρωσης σε δύσκολες εποχές, λειτουργούσε ως εξομολογητήριο ή ψυχοθεραπεία, τότε που οι άνθρωποι ακόμα δεν ήξεραν το ντιβάνι του ψυχαναλυτή, κυρίως, όμως, ήταν, είναι και θα είναι ένα δεύτερο σπίτι, έτοιμο να σε υποδεχτεί κάθε ώρα της μέρας. Εμείς, βρήκαμε ξεχωριστές γωνιές στην πόλη για καφέ ή ουζάκι και σας τις προτείνουμε.

1) Η Ωραία Ελλάς

Δεν είναι απλώς ένα καφενείο, περισσότερο με μουσείο μοιάζει, αφού αυτός ο χώρος που λειτουργεί από το 1839, όταν τον πρωτοάνοιξε ο Ιταλός Σάνδον, είναι συνυφασμένος με την πολιτική και πολιτιστική ζωή της χώρας. Όταν δε πέρασε στα χέρια του Παναγή Βενετσάνου, γνώρισε μέρες δόξας.

7 παραδοσιακά καφενεία που σε ταξιδεύουν στην Αθήνα του χθες, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ