Θα πάθετε πλάκα: Αυτή η μαμά φτιάχνει φίνα μοδάτα φορέματα από παλιά και άχρηστα πουκάμισα [εικόνες] - iefimerida.gr

Θα πάθετε πλάκα: Αυτή η μαμά φτιάχνει φίνα μοδάτα φορέματα από παλιά και άχρηστα πουκάμισα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια μαμά τριών παιδιών είναι μία από τους πολλούς ανθρώπους που βοηθούν ώστε να σπάσει ο εθισμός μας από την «γρήγορη μόδα», όπου οι λιανοπωλητές πρέπει να προσελκύουν συνεχώς πελάτες με ατελείωτες νέες «μόδες» για την πώληση προϊόντων.

Τα παλιά προϊόντα θεωρούνται πολύ σύντομα εκτός μόδας και οι Αμερικανοί, για παράδειγμα, πετάνε περίπου 70 κιλά ρούχων ανά άτομο κάθε χρόνο.

A post shared by Sarah Tyau {rhymes w/ meow} (@sarahtyau) on Aug 20, 2018 at 8:59pm PDT

A post shared by Sarah Tyau {rhymes w/ meow} (@sarahtyau) on Jun 16, 2018 at 8:58pm PDT

Η Σάρα Τουάι, άρχισε να ανακυκλώνει παλιά ρούχα αμέσως μετά τη γέννηση της πρώτης της κόρης. Αυτό που ξεκίνησε ως ένας τρόπος για να εξοικονομήσει χρήματα έγινε φιλοσοφία ζωής: «Να δείχνεις όμορφη, να νιώθεις όμορφη, να κάνεις όμορφα πράγματα». Έχει μετατρέψει εκατοντάδες παλιά ρούχα, από υπερμεγέθη πουκάμισα σε νυφικά, μετατρέποντας τα σε κομψά ρούχα για την ίδια και τις κόρες της που τα λατρεύουν.

A post shared by Sarah Tyau {rhymes w/ meow} (@sarahtyau) on Aug 8, 2018 at 9:18pm PDT

A post shared by Sarah Tyau {rhymes w/ meow} (@sarahtyau) on Jun 13, 2018 at 11:04am PDT

«Προσπαθώ να τις μάθω να ράβουν, θα ξεκινήσουμε μια σειρά μαθημάτων ραπτικής στο YouTube όπου θα τους διδάσκω πώς να αξιοποιούν τα παλιά κομμάτια. Προς το παρόν είναι πολύ απασχολημένα με την δική τους ζωή, δεν είχαμε ακόμη αυτή την ευκαιρία» δήλωσε η ίδια στο Bored Panda. «Αλλά καταλαβαίνουν την μόδα και αντιλαμβάνονται τι είναι ωραίο από πολύ νεαρή ηλικία και έχουν πολύ καλό γούστο. Νομίζω ότι κάποια μέρα θα αναλάβουν αυτό που κάνω και θα γίνουν καλύτερες από εμένα».

A post shared by Sarah Tyau {rhymes w/ meow} (@sarahtyau) on Jul 26, 2018 at 8:07pm PDT

Η Σάρα είναι λίγο πολύ αυτοδίδακτη. «Το να είσαι στο σπίτι με τρία παιδιά, ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος, έτσι δεν έχω τελειοποιήσει τις δεξιότητές μου όσο θα ήθελα και να ήθελα κάποια στιγμή να κάνω μαθήματα» είπε. «Οι ικανότητές μου είναι πολύ βασικές. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ λίγες οι δεξιότητες που απαιτούνται για την αναδιαμόρφωση ενός ρούχου δεδομένου ότι κρατάμε τις κουμπότρυπες, τα φερμουάρ, και ως επί το πλείστον πρόκειται για ράψιμο σε μια ευθεία γραμμή. Το όραμά μου αντισταθμίζει τις δεξιότητές μου, όμως, μου παίρνει περίπου 10-15 δευτερόλεπτα για να σκεφτώ πώς θα ήθελα να μετατρέψω ένα ρούχο».

A post shared by Sarah Tyau {rhymes w/ meow} (@sarahtyau) on Jul 8, 2018 at 9:30pm PDT

A post shared by Sarah Tyau {rhymes w/ meow} (@sarahtyau) on Jun 13, 2018 at 12:56pm PDT

Προμηθεύεται τα υλικά της από καταστήματα με εκπτώσεις, την οικογένεια και τους φίλους της και έχει τελειοποιήσει τις τεχνικές ραψίματος σε τέτοιο βαθμό που τώρα σχεδιάζει τη δική της σειρά ρούχων βασισμένη στην φιλοσοφία της, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν σε παιδιά που έχουν ανάγκη. «Έχω ένα κανάλι στο YouTube όπου διαλέγω μερικά κομμάτια και μοιράζομαι με τον κόσμο τις ιδέες μου. Στη συνέχεια, οι αναγνώστες ψηφίζουν ποιο θα πρέπει να φτιάξω και αυτό με τις περισσότερες ψήφους, είναι αυτό που τελικά μετατρέπω».

A post shared by Sarah Tyau {rhymes w/ meow} (@sarahtyau) on Jun 28, 2018 at 9:01pm PDT

A post shared by Sarah Tyau {rhymes w/ meow} (@sarahtyau) on Jun 20, 2018 at 8:56pm PDT

A post shared by Sarah Tyau {rhymes w/ meow} (@sarahtyau) on Aug 15, 2018 at 8:47pm PDT

Με τους 135.000 οπαδούς της στο Instagram, προφανώς πολλοί είναι αυτοί που απολαμβάνουν το έργο της. Έχει επίσης ένα κανάλι στο YouTube όπου μοιράζεται συμβουλές για την τεχνική και τον σχεδιασμό, ώστε να ξεκινήσει ο καθένας να αναμορφώνει παλιά ρούχα. «Η συμβουλή μου είναι να αγοράσετε κι εσείς πιο διαχρονικά, κλασικά κομμάτια και να τα αναμίξετε με μερικά μοντέρνα στοιχεία. Με αυτό τον τρόπο δεν πετάτε πολλά ρούχα και δεν χρειάζεται να αγοράζετε συνεχώς νέα, για να είστε στη μόδα» λέει η Σάρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σάρα Τουάι μόδα παλιά ρούχα ράψιμο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ