«Η διάταξη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά πρέπει να επανακατατεθεί πριν τις εκλογές» - iefimerida.gr

«Η διάταξη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά πρέπει να επανακατατεθεί πριν τις εκλογές»

«Η διάταξη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά πρέπει να επανακατατεθεί πριν τις εκλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιβεβλημένη χαρακτηρίζει την επανακατάθεση και ψήφιση των διατάξεων για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και νοικοκυριών από την παρούσα Βουλή, ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος.

Συγκεκρικένα, ο κ. Σπυράκος, κρίνει την επανακατάθεση επιβεβλημένη για «διαφύλαξη του κύρους όλων των θεσμών».

Ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή ανάφερε επίσης πως «οι διατάξεις που αποσύρθηκαν από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, σκοπό έχουν να διευκολύνουν την πρόσβαση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στις δικαστικές διαδικασίες ρύθμισης των χρεών τους και να προάγουν τη διαφάνεια στη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς».

Κλείνοντας ανέφερε πως «είναι διατάξεις εξαιρετικά μετριοπαθείς και αντίστοιχες, αν όχι υποδεέστερες, με αυτές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Ασφαλώς, οι Έλληνες δεν είναι πολίτες και καταναλωτές δεύτερης κατηγορίας. Είναι προφανές ότι κανείς δεν χρειάζεται χρόνο για να γνωμοδοτήσει ή να διαβουλευτεί περί τούτου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ