Κυβέρνηση: Ανασχηματισμός από βδομάδα - Δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου - iefimerida.gr

Κυβέρνηση: Ανασχηματισμός από βδομάδα - Δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου

Τις επόμενες κινήσεις τους μετά την τυπική έξοδο από τα μνημόνια σχεδιάζουν στο πρωθυπουργικό επιτελείο.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει από σήμερα στο γραφείο του και ιεραρχεί προτεραιότητες με κύριο γνώμονα την άτυπη και παρατεταμένη προεκλογική περίοδο στην οποία εισέρχεται η χώρα. Ο ανασχηματισμός, που είναι και το πρώτο από τα επόμενα βήματά του -όπως έγραψε από χθες το iefimerida- παίρνει πράγματι μια μικρή παράταση, με ανώτατη κυβερνητική πηγή να επιβεβαιώνει ότι χρονικά οι όποιες αλλαγές μετατίθενται από βδομάδα και μετά.

Στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης επιδιώκουν προς ώρας δύο βασικά πράγματα: Πρώτον, να καρπωθούν πολιτικά οφέλη από το πεδίο της οικονομίας. Δεύτερον, το επόμενο διάστημα να δρομολογηθούν μια σειρά από ενέργειες που να δώσουν έναν αέρα ανανέωσης και να βοηθήσουν στην επιστροφή της κυβέρνησης από θέση άμυνας σε θέση ισχύος.

Αγωνιούν για τα χαρτοφυλάκια οι υπουργοί

«Επί ποδός» βρίσκονται οι υπουργοί με αρκετούς εξ’ αυτών να εγκαταλείπουν μάλιστα τις παραλίες (όπου και βρέθηκαν οι περισσότεροι για ολιγοήμερες διακοπές) με την αγωνία ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει ανασχηματισμό άμεσα. Το αν τελικώς κάποιοι θα μετακινηθούν ή θα αποχωρήσουν από το υπουργικό συμβούλιο είναι το ερώτημα που τους απασχολεί. Πράγμα για το οποίο τον τελικό λόγο θα έχει ο πρωθυπουργός.

Ο Τσίπρας θέλει σχήμα «μάχης» για τη μετακόμιση στο κόμμα

Η σύνθεση ενός υπουργικού σχήματος που θα κληθεί να ανταποκριθεί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και η τήρηση των εσωκομματικών ισορροπιών αποτελούν τις δύο βασικές παραμέτρους για τη δύσκολη εξίσωση που καλείται να επιλύσει ο πρωθυπουργός ενόψει ανασχηματισμού.

Αβέβαιο παραμένει αν θα προχωρήσει σε περιορισμένες αλλαγές ή σε ένα ριζικά ανανεωμένο σχήμα, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει και μεγάλη προσφορά των πρωτοκλασάτων να επιστρέψουν στην Κουμουνδούρου.

«Κλειδί» ο Γραμματέας

Πολλή κουβέντα, τέλος, έχει γίνει ως προς το αν κάποιος κυβερνητικός θα αναλάβει τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, σε μια συγκυρία που ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προετοιμαστεί για κάλπες.

«Μα είναι δυνατόν να μη συζητάμε με τον πρωθυπουργό, με τον οποίο έχουμε κοινή πορεία, τέτοιες σκέψεις; Τα τελευταία χρόνια υπήρξε βίαιη μετάγγιση στελεχιακού δυναμικού από το κόμμα στην κυβέρνηση», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης (ραδιόφωνο 24/7) επιβεβαιώνοντας την κουβέντα που έχει ανοίξει. Πηγές με καλή γνώση του παρασκηνίου, πάντως, δεν απέκλειαν στο τέλος να μην υπάρξουν τεράστιες εκπλήξεις ενώ θεωρείται πολύ πιθανό πρώτα να γίνουν συνεδριάσεις των Οργάνων (Πολιτικό Συμβούλιο ή και Κεντρική Επιτροπή) και εν συνεχεία, οι όποιες ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας μνημόνια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ