Η Φανί Αρντάν ως «Κασσάνδρα» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - iefimerida.gr

Η Φανί Αρντάν ως «Κασσάνδρα» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Φανί Αρντάν (Φωτογραφία: AP Photo/Alessandra Tarantino)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα ανέβει στις 3 Σεπτεμβρίου η Φανί Αρντάν για να υποδυθεί την Κασσάνδρα σε ένα μονόδραμα για ηθοποιό και ορχήστρα που παρουσίασε με επιτυχία η γοητευτική και πολυτάλαντη ηθοποιός πρώτη φορά στο Φεστιβάλ της Αβινιόν πριν από τρία χρόνια.

Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ανατολικογερμανίδας συγγραφέως Κρίστα Βολφ (1929-2011).

Η πρωταγωνίστρια αναπολεί τη ζωή της μία ώρα πριν το θάνατό της, νικημένη από θεούς και ανθρώπους. Στον λίγο χρόνο που της απομένει, η μάντισσα της Τροίας φυλακισμένη του Αγαμέμνονα στις Μυκήνες, αφηγείται την ιστορία της και τις οδύνες που βίωσε ως παιδί, ως ερωμένη, ως αιχμάλωτη, ως γυναίκα. Μεταξύ ζωής και θανάτου επιλέγει μια τρίτη μορφή ύπαρξης, ούτε καλή ούτε κακή, ούτε δίκαιη ούτε άδικη, πέρα από τις κλασικές συμβάσεις ενός κόσμου όπου όλοι εξαπατούν και εξαπατώνται.

Το πολυμεταφρασμένο μυθιστόρημα της Βολφ «Κασσάνδρα» πρωτοπαρουσιάστηκε σκηνικά στο παρισινό Θέατρο του Σατλέ το 1994 κι έκτοτε μεταξύ άλλων στο Κοντσέρτχαους του Βερολίνου, στο Κάρνεγκι Χολ στη Νέα Υόρκη και στο Τεάτρο Κολόν στο Μπουένος Άιρες.
Ο σκηνοθέτης Ερβέ Λουασμόλ, σε αυτήν την παραγωγή της Comédie de Genève, αναδεικνύει τη δύναμη της ηρωίδας του, ενώ ο συνθέτης Μάικλ Τζάρελ επενδύει την παράσταση με μουσική από συμφωνική ορχήστρα καθώς και άλλους, απρόσμενους ήχους, δημιουργώντας το πλαίσιο στο οποίο η Φανί Αρντάν ερμηνεύει την Κασσάνδρα, συνοδεία της ορχήστρας Academica Athens υπό τη διεύθυνση του Ζαν Ντερογέ. Το έργο θα παρουσιαστεί στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους σε μετάφραση της Κατερίνας Σχινά.

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη με προεγγραφή στο SNFCC.org., η οποία θα ξεκινήσει για το κοινό στις 28/8 ώρα 12:00.

Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 6 ετών. Μετά την έναρξη η είσοδος θα είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση διαλείμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ