Μπλατ: «Είναι πιο ωραίο να είσαι μαζί με τον Σπανούλη, παρά αντίπαλός του» [εικόνες] - iefimerida.gr

Μπλατ: «Είναι πιο ωραίο να είσαι μαζί με τον Σπανούλη, παρά αντίπαλός του» [εικόνες]

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντέιβιντ Μπλατ άνοιξε τα χαρτιά του για τον νέο Ολυμπιακό.

Ο νέος προπονητής των «ερυθρόλευκων», από το κλειστό του ΣΕΦ, όπου πραγματοιούνται οι πρώτες προπονήσεις της προετοιμασίας των Πειραιωτών, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και αναφέρθηκε σε όλα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την προσαρμογή του και τους στόχους του στον Ολυμπιακό: «Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου, έχω εμπειρία από την Ελλάδα, ξέρω την ομάδα, γιατί έχω δουλέψει και σε άλλες ομάδες υψηλού επιπέδου και έτσι ξέρω πολύ καλά τον Ολυμπιακό. Το καλύτερο δυνατό και από εμένα και από τους παίκτες για να είμαστε αφοσιωμένοι στην τελειότητα».

Για το τι να περιμένουν οι φίλοι του Ολυμπιακού: «Αυτό που θα περιμένετε από εμένα είναι την καλύτερή μου προσπάθεια και την θέλησή μου να αποδίδουν στο τέλειο οι παίκτες μου, ανεξάρτητα από το τι θα κάνουμε. Αυτό θα το βλέπετε, όταν μας παρακολουθείτε. Είναι νωρίς να πούμε παραπάνω. Αν δείτε πώς χτίσαμε το ρόστερ, μπορείτε να φανταστείτε τι θα δείτε».

Για τον συνδυασμός τρέξιμο και σκέψη και κατά πόσο αποτυπώνει τον φετινό Ολυμπιακό: «Το γεγονός ότι έχουμε έμπειρους παίκτες, που καταλαβαίνουν το μπάσκετ, μαζί με την αθλητικότητα που φέραμε, θα μας επιτρέψει να παίξουμε γρήγορα και μοντέρνα. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς, τους οπαδούς μας και τους στόχους μας».

Μπλατ: «Είναι πιο ωραίο να είσαι μαζί με τον Σπανούλη, παρά αντίπαλός του» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι δύο χρόνια χωρίς τίτλους: «Ο κόσμος μας αξίζει την καλύτερή μας προσπάθεια και την αφοσίωσή μας, για να κάνουμε τον Ολυμπιακό επιτυχημένο, όπως ήταν στο παρελθόν. Πίστευα πάντα πως τα αποτελέσματα ακολουθούν. Αυτό που προηγείται είναι η συγκέντρωσή και η αφοσίωσή σου. Ο κόσμος αξίζει το καλύτερο, αυτό πρέπει να τους φέρουμε».

Για τη διαχείριση των σταρ και τον Βασίλη Σπανούλη: «Είχα την τύχη και την ατυχία να βρεθώ απέναντι στον Σπανούλη εδώ και πολλά χρόνια. Είναι πιο ωραίο να είσαι μαζί του, παρά αντίπαλός του. Είναι από τους μεγαλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Τέτοιους παίκτες θες να προπονήσεις και με τέτοιους παίκτες θέλουν να παίξουν και οι υπόλοιποι».

Για το αν έχει κλείσει το ρόστερ: «Δεν περιμένω κάποια αλλαγή τώρα. Επειδή είμαστε στον επαγγελματικό αθλητισμό ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Έχουμε ένα γεμάτο και ταλαντούχο ρόστερ. Είμαι χαρούμενος για το πώς τα έχουμε βρει».

Μπλατ: «Είναι πιο ωραίο να είσαι μαζί με τον Σπανούλη, παρά αντίπαλός του» [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σπανούλης: «Ομάδα με πνεύμα νικητή που θα κατακτήσει τίτλους»

Το στίγμα για τη νέα αγωνιστική χρονιά έδωσε ο Βασίλης Σπανούλης, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να τονίζει ότι οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να δημιουργήσουν μια ομάδα που θα έχει το πνεύμα του νικητή, χαρακτήρα και συγκεκριμένους ρόλους. Παράλληλα, τόνισε ότι οι Πειραιώτες θα πρέπει να «παντρέψουν» την εμπειρία με τα νιάτα και να φτιάξουν ένα σύνολο που κατακτήσει τίτλους. Οσον αφορά στον ίδιο, ο έμπειρος άσος δήλωσε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είναι έτοιμος για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη νέα σεζόν: «Είναι μια καινούργια χρονιά. Ξεκινάμε μια χρονιά γεμάτη φιλοδοξίες και κοντινά όνειρα. Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε».

Για το αν η φετινή σεζόν του θυμίζει το 2011: «Σίγουρα έχει μερικά κοινά στοιχεία, αλλά ποτέ οι χρονιές δεν ξέρεις αν θα εξελιχθούν ίδιες. Μακάρι να εξελιχθεί ίδια. Υπάρχουν καινούργια πρόσωπα, καινούργια φιλοσοφία. Θα χρειαστεί χρόνος να βγάλουμε αυτά που θέλει ο κόουτς στο παρκέ».

Μπλατ: «Είναι πιο ωραίο να είσαι μαζί με τον Σπανούλη, παρά αντίπαλός του» [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Για το αν… ετοιμάζεται να σπάσει το ρεκόρ του Ναβάρo: «Εγώ περιμένω να τα πάει καλά η ομάδα. Να πάρουμε τίτλους, να έχουμε υγεία, είναι κάτι που μας έλειψε τα προηγούμενα χρόνια. Πάνω από όλα είναι η ομάδα και οι τίτλοι και μετά το προσωπικό».

Για τον Ολυμπιακό που χτίζεται για τη νέα σεζόν: «Ήρθαν νεαροί ταλαντούχοι παίκτες και κάποιοι που παίζουν πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να παντρέψουμε την εμπειρία με τα νιάτα. Να ενώσουμε τα στοιχεία και να τα βγάλουμε στο γήπεδο».

Για το τι θέλει να μάθει στους νέους παίκτες της ομάδας: «Το θέμα είναι να κάνουμε μια ομάδα με πνεύμα νικητή, χαρακτήρα και ρόλους. Πάνω από όλους η ομάδα και μόνο το καλό της. Μόνο έτσι θα έχει επιτυχία η ομάδα».

Για τα καλά λόγια που είπε ο Ντέιβιντ Μπλατ για τον ίδιο: «Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια, είναι όμορφο να ακούς καλά λόγια από τον προπονητή σου. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να επανέλθει στους τίτλους».

Μπλατ: «Είναι πιο ωραίο να είσαι μαζί με τον Σπανούλη, παρά αντίπαλός του» [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Για τις συζητήσεις που είχε με τον Μπλατ: «Μιλήσαμε για διάφορα πράγματα. Έγινε καλή κουβέντα και συνεχίσαμε».

Για την κατάσταση που βρίσκεται ο ίδιος: «Είμαι καλά, ξεκουράστηκα. Είμαι έτοιμος για μια δύσκολη προετοιμασία. Πρέπει να βάλουμε πολλές ώρες δουλειάς στο γήπεδο. Θα χρειαστεί χρόνος και μυαλό. Από την πλευρά μου είμαι έτοιμος να είμαι σε καλή κατάσταση και να βοηθήσω την ομάδα».

Μπλατ: «Είναι πιο ωραίο να είσαι μαζί με τον Σπανούλη, παρά αντίπαλός του» [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Πρίντεζης: «Να επιστρέψουμε στην κορυφή και να παίξουμε ωραίο μπάσκετ»

Το σύνθημα για την επιστροφή του Ολυμπιακού στους τίτλους έδωσε ο Γιώργος Πρίντεζης, με τον πολύπειρο άσο να δηλώνει χαρούμενος και τυχερός που θα συνεργαστεί με τον Ντέιβιντ Μπλατ. Παράλληλα, ο υπαρχηγός των Πειραιωτών τόνισε ότι η ομάδα χτίζεται με στόχο τη νέα σεζόν να κατακτήσει τίτλους και να προσφέρει θέαμα στους φιλάθλους. «Να φέρουμε την ομάδα στην κορυφή και να παίξουμε μπάσκετ για να ευχαριστηθεί ο κόσμος μας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη νέα σεζόν και το νέο ξεκίνημα με τον Μπλατ: «Για όλους μας είναι διαφορετική καθημερινότητα. Δουλεύουμε νέα πράγματα κα προσπαθούμε όλοι μαζί να δείξουμε κάτι διαφορετικό, κοντά στη φιλοσοφία του προπονητή μας».

Για αυτά που έχει δει μέχρι στιγμής από τον Μπλατ: «Εχουμε κάνει μόνο τρεις προπονήσεις μαζί. Δεν μπορείς να πεις πολλά προς το παρόν. Εχουμε πολύ δρόμο για να βελτιωθούμε και να δει ο καθένας πώς μπορεί ο καθένας να βοηθήσει καλύτερα. Ολοι πάνω-κάτω γνωρίζουν τη φιλοσοφία του. Θέλει να βγάλουμε πολλή ενέργεια, με ένστικτο και εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, αλλά και να είναι μια ομάδα αθλητική που να αντέχει σε βάθος χρόνου στον αγώνα».

Μπλατ: «Είναι πιο ωραίο να είσαι μαζί με τον Σπανούλη, παρά αντίπαλός του» [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Για τους στόχους της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν: «Ξέρουμε πώς λειτουργεί το σύστημα. Ολοι μας έχουμε αρχίσει για να φέρουμε την ομάδα στην κορυφή. Πέρυσι η χρονιά δεν ήταν καλή αφού δεν είχε τίτλο, αλλά δεν είχε και Final Four. Ομως η προπέρσινη αν και δεν είχε τίτλο, είχε συμμετοχή στο Final Four και συμμετοχή στον τελικό της Ευρωλίγκας. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ανάμεσα στου καλύτερους Ημασταν φιναλίστ και ήταν κάτι πολύ όμορφο. Απώτερος σκοπός μας είναι να φέρουμε κάποιον τίτλο και να παίξουμε μπάσκετ για να ευχαριστηθεί ο κόσμος μας».

Για τους νέους ξένους που ήρθαν στον Ολυμπιακό: «Οι ξένοι που έχουν έρθει δεν είναι έμπειροι στην Ευρωλίγκα, αλλά δίνοντας το 100% μπορεί κάποιος να προσαρμοστεί πιο εύκολα. Είδα ότι έχουν κίνητρο, να δώσουν το 100% στην ομάδα και να βοηθήσουν όσο μπορούν. Αν τα δίνεις όλα, τα πράγματα έρχονται πιο εύκολα. Είμαστε όλοι μαζί και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό».

Μπλατ: «Είναι πιο ωραίο να είσαι μαζί με τον Σπανούλη, παρά αντίπαλός του» [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Για τους τραυματισμούς που ταλαιπώρησαν τον Ολυμπιακό πέρυσι και τι εύχεται για φέτος: «Μακάρι να μην έχουμε τραυματισμούς, να πάνε τα πράγματα όπως πρέπει. Να φροντίσουμε τα κορμιά μας ακόμα περισσότερο. Ολοι μπορούν να παίξουν όλες τις θέσεις και να προσφέρουν από όλες τις θέσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Για τη μεγάλη εμπειρία του Μπλατ, που μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τον ΛεΜπρον Τζέιμς: «Αισθάνομαι τυχερός. Εχει προπονήσει μεγάλους παίκτες και ομάδες. Ο τρόπος που δουλεύει μου αρέσει πάρα πολύ και μακάρι να βγει κάτι καλό, με τίτλους για την ομάδα».

Μπλατ: «Είναι πιο ωραίο να είσαι μαζί με τον Σπανούλη, παρά αντίπαλός του» [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Μπλατ: «Είναι πιο ωραίο να είσαι μαζί με τον Σπανούλη, παρά αντίπαλός του» [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Μπλατ: «Είναι πιο ωραίο να είσαι μαζί με τον Σπανούλη, παρά αντίπαλός του» [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολυμπιακός μπλατ Σπανούλης Πρίντεζης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ