Γιατί όλοι τα έβαλαν με τη Μαντόνα και την αφιέρωση που έκανε στην Αρίθα Φράνκλιν στα VMA [βίντεο] - iefimerida.gr

Γιατί όλοι τα έβαλαν με τη Μαντόνα και την αφιέρωση που έκανε στην Αρίθα Φράνκλιν στα VMA [βίντεο]

Η Μαντόνα στα VMA. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φόρο τιμής στην Αρίθα Φράνκλιν απέτισαν φέτος τα MTV Video Music Awards στην ετήσια τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη χθες το βράδυ.

Φόρο τιμής στην Αρίθα Φράνκλιν απέτισαν τα VMA με την Μαντόνα να μιλά κυρίως για τον εαυτό της

Δεδομένου πως τα συγκεκριμένα βραβεία ήταν η πρώτη μεγάλη εκδήλωση μετά τον θάνατο της θρυλικής τραγουδίστριας την περασμένη εβδομάδα, ήταν απλώς το κατάλληλο γεγονός για να υπάρξει μια αφιέρωση στην κληρονομιά που άφησε πίσω της.

Και η Μαντόνα ήταν αυτή που άνοιξε το αφιέρωμα προτού ανακοινώσει το μεγάλο βραβείο για το βίντεο της χρονιάς. Μετά από ένα βίντεο που δείχνει την Φράνκλιν να ερμηνεύει το «Say A Little Prayer», η Μαντόνα εμφανίστηκε στη σκηνή και ξεκίνησε να αφηγείται μια ιστορία για το πώς η καριέρα της Φράνκλιν διασταυρώθηκε με την δική της, προτού καταφέρει να κάνει κάποια επιτυχία. Αλλά η συγκεκριμένη ιστορία δεν είχε καμία σχέση με την θρυλική τραγουδίστρια και επικεντρώθηκε πολύ περισσότερο στα πρώτα χρόνια της Μαντόνα.

#VMAs: The Queen of Pop @Madonna pays tribute to the Queen of Soul, Aretha Franklin: "I want to thank you, Aretha for empowering all of us. R-E-S-P-E-C-T. Long live the queen." pic.twitter.com/ugdxbr48Gz

Εμφανίστηκε μάλιστα με παραδοσιακή αφρικανική ενδυμασία


«Η Αρίθα Λουίζ Φράνκλιν άλλαξε την πορεία της ζωής μου» είπε στη σκηνή με φόντο ένα ασπρόμαυρο πορτρέτο της τραγουδίστριας. «Έφυγα από το Ντιτρόιτ όταν ήμουν 18 ετών με 35 δολάρια στην τσέπη μου. Το όνειρό μου ήταν να τα καταφέρω ως επαγγελματίας χορεύτρια μετά από πολλά χρόνια αγώνα και αφού είχα ήμουν άφραγκη».

Η Μαντόνα συνέχισε εξηγώντας πως κατά τη διάρκειας μιας τεταμένης οντισιόν, όταν ξέχασε τις παρτιτούρες, άρχισε να τραγουδά το τραγούδι της Φράνκλιν «You Make me Feel Like (Natural Woman)». Αλλά η υπόλοιπη ιστορία είχε πολύ μικρή σχέση με την Φράνκλιν.


Στο τέλος, μόνο, αναφέρθηκε και πάλι στην θρυλική τραγουδίστρια. Όπως είπε: «Η Φράνκλιν με οδήγησε σε αυτό που είμαι σήμερα και ξέρω πως επηρέασε πολλά άτομα που βρίσκονται σήμερα εδώ. Θέλω να σε ευχαριστήσω, Αρέθα, που μας ενδυνάμωσες όλους. Να ζήσει η βασίλισσα!».

Οι θαυμαστές πάντως της Μαντόνα έδειξαν λιγότερο ευχαριστημένοι από αφιέρωμά της, κατακρίνοντας την ποπ σταρ που εστίασε στον εαυτό της και όχι στην Φράνκλιν.

Madonna gave herself a tribute featuring Aretha.

Let me get this straight, Madonna showed up to #VMAs2018 in traditional African clothing to salute Aretha Franklin, the queen of soul? WTF were they thinking? pic.twitter.com/UVs7YU2xJT

Madonna presents an Aretha Franklin tribute by Madonna featuring Madonna with Madonna and Madonna as “Madonna”


«Η Μαντόνα έκανε αφιέρωμα στον εαυτό της με ελάχιστη Αρίθα» έγραψε κάποιος. «Για να το καταλάβουμε καλύτερα: η Μαντόνα εμφανίστηκε στο VMA με παραδοσιακή αφρικανική ενδυμασία για να αποτίσει φόρο τιμής στην Αρίθα Φράνκλιν, της βασίλισσα της σόουλ; Τι σκέφτονταν;» πρόσθεσε κάποιος άλλος κι ένας τρίτος «Η Μαντόνα παρουσίασε αφιέρωμα στην Αρίθα Φράνκλιν δείχνοντας την Μαντόνα με την Μαντόνα και την Μαντόνα ως Μαντόνα». «Τι υπέροχο αφιέρωμα στην Αρίθα Φράνκλιν όπου η Μαντόνα μίλησε για τον εαυτό της για επρίπου 30 λεπτά» τόνισε τέλος ένας άλλος.

What a touching tribute to Aretha Franklin where Madonna talked about her goddam self for like 30 mins

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ