Η πρώτη τρανσέξουαλ διαιτητής είναι γεγονός – Τι φοβάται περισσότερο [βίντεο] - iefimerida.gr

Η πρώτη τρανσέξουαλ διαιτητής είναι γεγονός – Τι φοβάται περισσότερο [βίντεο]

Η Λούσι είναι πολλά χρόνια διαιτητής γνωστή με το όνομα Νικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Λούσι Κλαρκ είναι η πρώτη τρανσέξουαλ διαιτητής ποδοσφαίρου είναι δηλώνει έτοιμη να πάρει μέρος στον πρώτο της αγώνα.

Η 46χρονη, που ήταν γνωστή στον κόσμο του ποδοσφαίρου για χρόνια με το όνομα Νικ, θα είναι διαιτητής σε έναν ημι-επαγγελματικό γυναικείο ποδοσφαιρικό αγώνα και ανησυχεί για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν οι οπαδοί.

Η Λούσι με τη σύζυγό της, Αβρίλ.


Όπως δήλωσε στην Sunday Mirror:
«Ελπίζω ο κόσμος να με δεχτεί για το πρόσωπο που είμαι. Μπορώ να καταλάβω ότι οι άνθρωποι ίσως και να σοκαριστούν όταν μπω στο γήπεδο, αλλά είμαι ο ίδιος άνθρωπος. Απλώς δείχνω λίγο διαφορετική. Θα είναι πολύ ωραίο να μην ζω σε δύο διαφορετικούς κόσμους και να είμαι ο εαυτός μου».

Η Λούσι είναι παντρεμένη με παιδιά και λέει πως «κράτησε αυτό το μυστικό» για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Και δεν θέλει να συνεχίσει να το κάνει. Η Αβρίλ, σύζυγος και μητέρα των παιδιών της, υποστηρίζει τόσο την καριέρα της όσο και την απόφασή της.


Όπως λέει η Λούσι, η ένωση ποδοσφαίρου υποστηρίζει την απόφασή της για αλλαγή φύλου. Είπαν ότι «υποστηρίζουν πλήρως την Λούσι και οποιονδήποτε άλλον επιθυμεί να συμμετάσχει στο ποδόσφαιρο στο φύλο που θέλει».

Ωστόσο, το αρσενικό υπόβαθρο του ποδοσφαίρου αποτελεί πηγή ανησυχίας για την Λούσι που παραδέχεται ότι ανησυχεί λίγο για το πώς η βιομηχανία, οι οπαδοί και οι αθλητές μπορεί να αντιδράσουν: «Προετοιμάζομαι για τα υποτιμητικά σχόλια. Δεν θέλω να χάσω τον έλεγχό μου και δε θέλω να υπάρξουν καταγγελίες σε συλλόγους για την συμπεριφορά ορισμένων οπαδών. Φυσικά και ανησυχώ. Αν ξαφνικά, 200 άτομα αρχίσουν να φωνάζουν για μένα, δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω» αναφέρει.

Μίλησε επίσης για τους αγώνες της να ζει ως άνδρας. «Κανείς δεν επιλέγει να είναι τρανσέξουαλ» είπε. «Πήρα φάρμακα και κατανάλωσα πολύ αλκοόλ. Τελικά δημιουργήθηκε πρόβλημα με το στομάχι μου. Ένα γελοία υψηλό ποσοστό τρανσέξουαλ προσπαθεί να αυτοκτονήσει. Πόσοι το έχουν πετύχει, δεν ξέρουμε».

Αν και υπήρχαν προκλήσεις προκειμένου να φτάσει μέχρι εκεί, η Λούσι είναι αποφασισμένη να συμμετάσχει στους γυναικείους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

«Αδημονώ για το μέλλον και θέλω να προοδεύσω ως διαιτητής... όταν σφυρίξω την έναρξη του αγώνα θα μπορώ να είμαι ο εαυτός μου. Περίμενα μια ζωή γι’ αυτό» είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ