Δημοσκοπήσεις Βραζιλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος έχει το προβάδισμα για την Προεδρία - iefimerida.gr

Δημοσκοπήσεις Βραζιλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος έχει το προβάδισμα για την Προεδρία

Ζαΐχ Μπολσονάρου /Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ακροδεξιός υποψήφιος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου διατηρεί μεγάλο προβάδισμα στην κούρσα ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Ibope η οποία μεταδόθηκε τη Δευτέρα και θεωρεί δεδομένο τον αποκλεισμό του φυλακισμένου ιστορικού ηγέτη της βραζιλιάνικης αριστεράς, του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, από την αναμέτρηση.

Ο Μπολσονάρου συγκεντρώνει το 20% των προθέσεων ψήφου, ενώ τον ακολουθούν σε απόσταση η οικολόγος Μαρίνα Σίλβα (12%), ο κεντροαριστερός Σίρου Γκόμις (9%) και ο φίλα προσκείμενος στον επιχειρηματικό κόσμο Ζεράλντου Άλκμιν (7%). Ο υποψήφιος για την αντιπροεδρία του Λούλα, ο Φερνάντου Αντάτζι, που αναμένεται να μετατραπεί στον υποψήφιο πρόεδρο του Κόμματος Εργαζομένων (PT) εάν όπως αναμένεται ο Λούλα — εκτίει ποινή κάθειρξης για διαφθορά — αποκλειστεί από την κούρσα, βρίσκεται ακόμη πιο πίσω (4%).

Η δημοσκόπηση αυτή σε δείγμα 2.002 ψηφοφόρων διενεργήθηκε από τη 17η ως τη 19η Αυγούστου και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±2%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζαΐχ Μπολσονάρου βραζιλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ