Ομόνοια, Νομική και ΑΣΟΕΕ, στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ - iefimerida.gr

Ομόνοια, Νομική και ΑΣΟΕΕ, στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εκατοντάδες συλλήψεις και προσαγωγές έχει προχωρήσει της τελευταίες 2 ημέρες η ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της επιχείρησης «σκούπα» για τη σύλληψη λαθρομεταναστών και παράνομων μικροπωλητών στο κέντρο της Αθήνας.

Τρία σημεία «γκέτο» του κέντρου, μπήκαν στο στόχαστρό τους . Σε εφόδους γύρω από την ΑΣΟΕΕ, τη Νομική και την Ομόνοια, περισσότεροι από 400 πεζοί αστυνομικοί έκαναν ελέγχους σε μετανάστες και προχώρησαν σε περισσότερες από 300 συλλήψεις.

Συνολικά, από την Τετάρτη το βράδυ -οπότε και άρχισε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ «καθαρό κέντρο» - έχουν συλληφθεί παραπάνω από 500 λαθρομετανάστες . Όλοι μεταφέρονται αρχικά στην διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη και καθώς οι χώροι κράτησης της Αθήνας είναι ήδη ασφυκτικά γεμάτα, οι περισσότεροι προωθούνται σε κρατητήρια της περιφέρειας.

Προτεραιότητα έχει η δημιουργία των 3 κέντρων φιλοξενίας στην Αττική, όσο και στην περιφέρεια. Σε σημερινή συνάντηση, που θα έχει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, θα γίνει η υπόδειξη των χώρων, όπου θα εγκατασταθούν τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

Tην ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός θα έχει δύο ακόμη κρίσιμες συναντήσεις, μία με δημάρχους της Αττικής και μία δεύτερη με εμπορικούς και επαγγελματικούς φορείς της χώρας (επιμελητήρια, συλλόγους, ομοσπονδίες κ.τ.λ.), προκειμένου να αναπτύξει εκ νέου τα αντισταθμιστικά οφέλη, που δημιουργούνται για τις τοπικές κοινωνίες με την εγκατάσταση των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών.

Η χθεσινή επιχείρηση «σκούπα» έκλεισε με πάνω από 400 προσαγωγές παράνομων μεταναστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ