Ερντογάν εκτός ορίων: Η επίθεση στην οικονομία είναι επίθεση στη σημαία - iefimerida.gr

Ερντογάν εκτός ορίων: Η επίθεση στην οικονομία είναι επίθεση στη σημαία

Προκλητικές δηλώσεις από τον Ταγίπ Ερντογάν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις με ξεκάθαρη πολεμική διάθεση ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μετά τα μέτρα των ΗΠΑ εναντίον της τουρκικής οικονομίας.

Αυτή τη φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε πως «η επίθεση στην τουρκική οικονομία δεν διαφέρει από μια επίθεση στην τουρκική σημαία, από μια επίθεση στο κάλεσμα για προσευχή».

«Ο στόχος είναι να γονατίσει η Τουρκία και ο λαός της», είπε επίσης ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Ο ίδιος, τέλος, προειδοποίησε πως «η Τουρκία έχει τη δύναμη και την ικανότητα να τα ξεπεράσει όλα αυτά», προσθέτοντας πως «αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να αναγκάσουν την Τουρκία να παραδοθεί μέσω της συναλλαγματικής ισοτιμίας, σύντομα θα δουν πως κάνουν λάθος».

Πυροβολισμοί κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αγκυρα

Μέσα σε αυτό το τεταμένο κλίμα ανάμεσα σε Άγκυρα και Ουάσινγκτον, άγνωστος άνοιξε πυρ με στόχο την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες επέβαιναν σε όχημα και ένας εξ αυτών άρχισε να πυροβολεί κατά του κτιρίου.

Στις 05:00 τα ξημερώματα, άγνωστος σε λευκό αυτοκίνητο άνοιξε πυρ προς το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας των ΗΠΑ. Ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές, αλλά δεν προκάλεσε θύματα, παρά μόνο ζημιές σε τζάμια του κτιρίου.

Από τους πυροβολισμούς δεν υπάρχουν θύματα.

Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό.

Αυτό το νέο πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο κλίμα έντασης ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ, μετά τα μέτρα του Ντόναλντ Τραμπ που έχουν φέρει την τουρκική οικονομία σε πολύ δύσκολη θέση και τη λίρα σε... ελεύθερη πτώση.

Ο Ερντογάν στα... άκρα

Το Σάββατο, μια ημέρα μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας από δύο σημαντικούς οίκους αξιολόγησης, εν μέσω της νομισματικής κρίσης, ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα «αντικρούσει» όλους εκείνους που παίζουν «παιχνίδια» με την οικονομία της χώρας.

«Σήμερα κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να μας απειλήσουν μέσω της οικονομίας, μέσω των επιτοκίων, του συναλλάγματος, των επενδύσεων και του πληθωρισμού», είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. «Εμείς τους λέμε: είδαμε τα παιχνίδια σας και σας προκαλούμε».

«Δεν παραδοθήκαμε και δεν θα παραδοθούμε σε εκείνους που συμπεριφέρονται σαν στρατηγικοί εταίροι αλλά μας καθιστούν στρατηγικό στόχο», είχε δηλώσει ο Ερντογάν, αναφερόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία Ταγίπ Ερντογάν ΗΠΑ Οικονομία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ