H Μονή Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Χίο βγάζει στο σφυρί τρία οικόπεδα -Λόγω οικονομικών προβλημάτων - iefimerida.gr

H Μονή Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Χίο βγάζει στο σφυρί τρία οικόπεδα -Λόγω οικονομικών προβλημάτων

H Μονή Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Χίο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει πλήξει και τα μοναστήρια και τις μοναχές της Χίου, που αδυνατούν – όπως υποστηρίζει τουλάχιστον η Μονή Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στην περιοχή του Φραγκοβουνίου – να ανταποκριθούν.

Για τον λόγο αυτό η Μονή κατέθεσε αίτηση και ζητά από το Εφετείο Πειραιά την άδεια να εκποιήσει τρία οικόπεδα που έχει στην κατοχή της στην περιοχή της Μπέλλα Βίστα, στην πόλη της Χίου.

Τα οικόπεδα αυτά η μονή έχει και νέμεται από το 1939, ότε της τα εδώρησε εν ζωή ο Δημήτριος Παπαδάκης, αλλά υπό τον όρο ουδέποτε να απαλλοτριωθούν, αναφέροντας επί λέξει στο δωρητήριο: «… ότι η δωρεοδόχος Ιερά Μονή Αγίου Κωνσταντίνου επί ουδεμίας περιπτώσεως δικαιούται να απαλλοτριώσει τα κτήματα ταύτα αλλά να διακατέχει και νέμηται ταύτα εφ΄ όσον υφίσταται και λειτουργεί ως γυναικεία Μονή».

Ωστόσο, η οικονομική δυσπραγία ανάγκασε τις 21 μοναχές (20 μοναχές συν την ηγουμένη), που ζουν στην Μονή να καταθέσουν την αίτηση, κοινοποιηθείσα στο υπουργείο Οικονομικών (αρμόδιο για τα κληροδοτήματα) και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Από το εφετείο Πειραιά, όπου η συζήτηση της αίτησης έχει προσδιορισθεί στις 21 Μαρτίου 2019, ζητείται άδεια άρσης του αναπαλλοτρίωτου και εκποίησης των ακινήτων.

H Μονή Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Χίο βγάζει στο σφυρί τρία οικόπεδα -Λόγω οικονομικών προβλημάτων | iefimerida.gr 0

Πηγή: Astraparis

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ