Νέος ισχυρότατος σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Ινδονησία - Ο δεύτερος σε λίγες ώρες - iefimerida.gr

Νέος ισχυρότατος σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Ινδονησία - Ο δεύτερος σε λίγες ώρες

Εντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,9 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στη νήσο Λομπόκ της Ινδονησίας, λίγες ώρες μετά τον σεισμό των 6,3 βαθμών νωρίτερα σήμερα και δύο εβδομάδες μετά τη φονική σεισμική δόνηση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 480 ανθρώπους.

Το επίκεντρο του τελευταίου αυτού σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος 20 χλμ και σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων νότια της πόλης Μπελαντίνγκ, στο ανατολικό τμήμα του Λομπόκ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Οι αρχές δεν εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι.

Προς τα παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Κάτοικος της περιοχής περιέγραψε ότι ξύπνησε απότομα από τον σεισμό.

«Η σεισμική δόνηση ήταν απίστευτα ισχυρή. Τα πάντα άρχισαν να κουνιούνται» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άγκους Σαλιμ.

«Κοιμόμασταν σε μια σκηνή που έχουν εγκαταστήσει για τους άστεγους. Μόλις με είχε πάρει ο ύπνος όταν η γη άρχισε να σείεται… Όλοι βγήκαν έξω κι έτρεξαν προς τον δρόμο κλαίγοντας και φωνάζοντας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Info #Gempa Mag:7.0, 19-Aug-18 21:56:27 WIB, Lok:8.28 LS,116.71 BT (30 km TimurLaut LOMBOKTIMUR-NTB), Kedlmn:10 Km ::BMKG pic.twitter.com/lgoks1FvN2

Νωρίτερα, το πρωί, στις 07:10 ώρα Ελλάδος ένας ακόμη σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε ξανά το νησί Λομποκ μερικές εβδομάδες μετά τον ισχυρό σεισμό που προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 430 ανθρώπων στην περιοχή αυτή.

Στις 5 Αυγούστου, σεισμός 6,9 βαθμών που ακολουθήθηκε από αρκετούς μετασεισμούς έπληξε το Λομπόκ στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 436 ανθρώπους.

Το επίκεντρο της σημερινής σεισμικής δόνησης, η οποία καταγράφηκε στις 07:10 ώρα Ελλάδος, εντοπίστηκε 6 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Σεμπαλούν Λαουάνγκ σε βάθος 7,9 χιλιομέτρων.
Κάτοικοι δήλωσαν ότι η σεισμική δόνηση έγινε έντονα αισθητή στο ανατολικό τμήμα του Λομπόκ.

Η Ινδονησία βρίσκεται σε μια σεισμικά ενεργή ζώνη που είναι γνωστή ως ζώνη πυρός και πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2004 από πάρα πολύ ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε τότε στην περιοχή Άτσεχ της Σουμάτρας, προκαλώντας τσουνάμι το οποίο έπληξε γειτονικά κράτη στον Ινδικό Ωκεανό.

Σήμερα σημειώθηκαν σεισμικές δονήσεις σε έναν αριθμό κρατών που βρίσκονται στη ζώνη πυρός, μεταξύ των οποίων η Κολομβία, τα Φίτζι, η Ιαπωνία και η Ρωσία.


Πηγή: Ξαναζεί τον τρόμο η Ινδονησία -Νέα σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ μετά την τραγωδία με τους 436 νεκρούς | iefimerida.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σεισμός Ινδονησία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ