Τα μαγικά τρίποντα του Ανδρέα Λοβέρδου και της Εύης Χριστοφιλοπούλου [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα μαγικά τρίποντα του Ανδρέα Λοβέρδου και της Εύης Χριστοφιλοπούλου [εικόνες]

Ανδρέας Λοβέρδος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι μόνο ένας από τους πιο γνωστούς πολιτικούς αλλά και λάτρης του μπάσκετ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος το απέδειξε για μιά ακόμη φορά και βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να ενημερώσει σήμερα το κοινό για τον αγώνα μπάσκετ κατά της σύγχρονης δουλείας.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 3 Απριλίου 2012 στις 10 το πρωί με τη συμμετοχή αθλητών και καλλιτεχνών στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Ο κ. Λοβέρδος μαζί με τη υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εύη Χριστοφιλοπούλου αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου έπιασαν τη μπάλα και ξεκίνησαν... τα τρίποντα. Μαζί με παρευρισκόμενους αθλητές και εθελοντές έδειχναν να το διασκεδάζουν. Εξάλλου ο υπουργός Υγείας λατρεύει το μπάσκετ και το έχει αποδείξει συμμετέχοντας στην ομάδα της Βουλής.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, «το ζητούμενο για την επιτυχία της εκδήλωσης είναι να συνδέσουμε τα διάσημα πρόσωπα από τον χώρο του θεάματος και του αθλητισμού με το μήνυμα κατά του σύγχρονου ανθρώπινου δουλεμπορίου.

Εγώ ως πολιτικός είμαι πολλά χρόνια ταγμένος σε αυτόν τον αγώνα. Τώρα ως υπουργός της Υγείας συναντώ τις τραγικές όψεις αυτού του προβλήματος, του human trafficking, το aids και τα ναρκωτικά. Χρειάζεται κινητοποίηση των μέσων ενημέρωσης και αυτό το λέω, διότι υπάρχει εν μέρει κινητοποίηση του πολίτη.

Η Βουλή είναι ενήμερη και χρειάζεται συντονισμένη δράση όλων των θεσμών. Η ιδέα να μεταδοθεί το μήνυμα στους μαθητές δια μέσου του αγώνα μπάσκετ είναι πολύ καλή. Οι μαθητές θα μεταλαμπαδεύσουν στις οικογένειές τους το μήνυμα κατά του ανθρώπινου δουλεμπορίου, θα γίνουν οι πρεσβευτές του μηνύματος».

Στην εκδήλωση εκτός από τους δύο υπουργούς έδωσαν το «παρών» ο Ειδικός Γραμματέας Διατροφής και Άθλησης Κώστας Παταβούκας, ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλης Κοντογιάννης, ο Ηρακλής Μοσκώφ Εμπειρογνώμων σύμβουλος Υπουργείου Εξωτερικών, Συντονιστής Καταπολέμησης Trafficing, ο κ Λάμπρος Κανελλόπουλος Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, η κυρία Τζένη Κρεμαστινού, πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς και τρεις μαθητές λυκείου.

Στον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου θα παραβρεθούν περίπου 8.000 μαθητές και ειδικά για τον αγώνα θα έρθουν από τις ΗΠΑ ο πρωταθλητής ΝΒΑ, Πέτζα Στογιάκοβιτς, ο παλαίμαχος παίκτης του ΝΒΑ, Τρέισι Μάρεϊ και η εν ενεργεία, πρωταθλήτρια στο WNBA, Άσλεϊ Ρόμπινσον. Στον αγώνα θα λάβουν μέρος και βετεράνοι καλαθοσφαιριστές.

Τα μαγικά τρίποντα του Ανδρέα Λοβέρδου και της Εύης Χριστοφιλοπούλου [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Τα μαγικά τρίποντα του Ανδρέα Λοβέρδου και της Εύης Χριστοφιλοπούλου [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ