Μόνο το 2012, οι Έλληνες έβγαλαν από τις τράπεζες σχεδόν 10 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Μόνο το 2012, οι Έλληνες έβγαλαν από τις τράπεζες σχεδόν 10 δισ. ευρώ

καταθέσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελειωμό δεν έχει η εκροή των κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες, καθώς μόλις από την αρχή του έτους, οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά περίπου δέκα δισ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η Τράπεζα της Ελλάδος, τον Φεβρουάριο επιχειρήσεις και νοικοκυριά απέσυραν από τις τράπεζες περίπου 4,7 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα το συνολικό ύψος των καταθέσεων να περιοριστεί στα 164,3 δισ. ευρώ από 169 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιανουαρίου.

Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2011 το απόθεμα των καταθέσεων εμφανίζει μείωση της τάξεως του 19%, η οποία είναι η μεγαλύτερη (σε ετήσια βάση) των τελευταίων μηνών. Οι μεγαλύτερες εκροές καταθέσεων παρατηρούνται στα νοικοκυριά όπου το συνολικό τους ύψος έχει πλέον περιοριστεί στα 138,5 δισ. ευρώ από 142 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ