H Aγκυρα τραβάει το σκοινί: Στις κυρώσεις των ΗΠΑ θα απαντούμε με κυρώσεις - iefimerida.gr

H Aγκυρα τραβάει το σκοινί: Στις κυρώσεις των ΗΠΑ θα απαντούμε με κυρώσεις

Η Τουρκάλα υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτζάν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τουρκία θα απαντήσει αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις, διεμήνυσε σήμερα η υπουργός Εμπορίου της χώρας, μετά τις απειλές της Ουάσινγκτον ότι θα σκληρύνει τις κυρώσεις αν η Άγκυρα δεν απελευθερώσει τον πάστορα Άντριου Μπράνσον.

«Απαντήσαμε (στις αμερικανικές κυρώσεις) σύμφωνα με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε», δήλωσε η Ρουχσάρ Πεκτζάν καθώς η Άγκυρα δεν δείχνει διάθεση να κάνει πίσω στην κόντρα με τον Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιώντας με τη σειρά της για νέες κυρώσεις.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυε νέα επίθεση κατά της Άγκυρας διαμηνύοντας ότι οι ΗΠΑ «δεν θα πληρώσουν τίποτα» στην Τουρκία για την απελευθέρωση του κρατούμενου ευαγγελικού πάστορα, τον οποίο αποκάλεσε «μεγάλο πατριώτη όμηρο».

«Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου ανθρώπου, όμως κάνουμε περικοπές στην Τουρκία!», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε με τον όρο «περικοπές».

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία ΗΠΑ κυρώσεις ΡΟΥΧΣΑΡ ΠΕΚΤΖΑΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ