«Σταματήστε το σεξ»: Τουριστικό θέρετρο στην Κολομβία προτείνει αποχή λόγω του... καύσωνα - iefimerida.gr

«Σταματήστε το σεξ»: Τουριστικό θέρετρο στην Κολομβία προτείνει αποχή λόγω του... καύσωνα

H Σάντα Μάρτα είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός στις ακτές της Κολομβίας στην Καραϊβική (Φωτογραφία: Wikimedia Commons)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άναυδοι έμειναν οι δημοσιογράφοι όταν άκουσαν τον επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας δημοφιλούς θερέτρου της Κολομβίας στην Καραϊβική να καλεί ντόπιους και τουρίστες να αποφεύγουν το σεξ... λόγω του καύσωνα!

Ο Χούλιο Σάλας, προκάλεσε θυμηδία, όταν στον κατάλογο των μέτρων αντιμετώπισης του καύσωνα στη Σάντα Μάρτα συμπεριέλαβε και την αποχή από το σεξ μαζί με την άφθονη κατανάλωση υγρών και τη χρήση άνετων, ανοικτόχρωμων ρούχων.

Ο υδράργυρος έχει εκτοξευθεί στους 40 βαθμούς Κελσίου στην Μέκκα του τουρισμού της Κολομβίας αυτές τις μέρες και δεν αναμένεται να πέσει το προσεχές διάστημα.

Ο Κολομβιανός αξιωματούχος είπε ότι κατά τη γνώμη του η αποχή από τις ερωτικές περιπτύξεις υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες είναι εξίσου λογικό μέτρο όπως η αποφυγή της καταπόνησης του οργανισμού με έντονη άθληση.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Ετιαρεία το σεξ είναι μια «μέτρια σωματική δραστηριότητα», που ασκεί την ίδια καταπόνηση στην καρδιά όσο και το ανεβαίνεις 30 σκαλοπάτια.

Ο Σάλας πρότεινε στους... θερμόαιμους που δυσκολεύονται να απέχουν από το σεξ, να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι το ηλιοβασίλεμα, αφού κατά τη γνώμη του «είναι καλύτερο να το κάνεις τη νύχτα, όταν είναι χαμηλότερη η θερμοκρασία περιβάλλοντος». Αλλά πρόσθεσε: «αν διαθέτετε καλό κλιματιστικό, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα».

Η Σάντα Μάρτα είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός, αλλά οι υγειονομικές της υπηρεσίες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα το τελευταίο διάστημα λόγω των πολλών κρουσμάτων θερμοπληξίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κολομβία ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΤΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ