Διαβάζει ή όχι η βασίλισσα της επιστολές των απλών ανθρώπων; Πώς μπορείτε να της στείλετε γράμμα - iefimerida.gr

Διαβάζει ή όχι η βασίλισσα της επιστολές των απλών ανθρώπων; Πώς μπορείτε να της στείλετε γράμμα

Περίπου 300 γράμματα δέχεται καθημερινά η βασίλισσα Ελισάβετ. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλοί -τρελαμένοι Βρετανοί κυρίως- λατρεύουν να γράφουν γράμματα στη βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ. Πόσοι από αυτούς, όμως, λαμβάνουν πίσω απάντηση;

Η απάντηση είναι ελάχιστοι. Η βασίλισσα Ελισάβετ περνά μεγάλο μέρος της ημέρας της διαβάζοντας επιστολές και όταν η ίδια κρίνει ότι πρέπει, υπαγορεύει την απάντησή της σε μία από τις βοηθούς της ή στους ιδιωτικούς της γραμματείες για να τη στείλουν εκ μέρους της.

Σύμφωνα με την Telegraph, η βασίλισσα λαμβάνει έως και 300 γράμματα την ημέρα, ένα εντυπωσιακό νούμερο, μαζί με προσκλήσεις αρχηγών κρατών και άλλων επίσημων από όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, η αλληλογραφία της τακτοποιείται από το γραμματειακό της προσωπικό και πολλά από αυτά αποστέλλονται στην υπεύθυνη κυβερνητική υπηρεσία. Τα υπόλοιπα καταλήγουν στα χέρια της.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ απολαμβάνει αυτό το είδος επικοινωνίας με το κοινό

Ενας από αυτούς που έχουν λάβει γράμμα-απάντηση από τη βασίλισσα Ελισάβετ είναι ο 4χρονος Σάαν Ντουλάι, που έγραψε ένα γράμμα στην Αυτού Μεγαλειότητα περιγράφοντάς της την αγάπη του για τα άλογα, ενώ την κάλεσε να τον επισκεφθεί. Ο μικρός έλαβε μια απάντηση από μία εκ των βοηθών της, που έλεγε: «Αν και δεν μπορεί να δεχτεί την πρόσκληση να έρθει στο σπίτι σου για τσάι, λόγω του πολύ φορτωμένου χρονοδιαγράμματός της, η βασίλισσα χαίρεται ιδιαίτερα που την σκέφτεσαι και που σου αρέσουν κι εσένα τα άλογα» δήλωσε η μητέρα του Σάαν στο Woman and Home. «Το λατρεύει. Μου δίνει συνέχεια το γράμμα για να του το διαβάζω».

Ένα άλλο κοριτσάκι, η 5χρονη Λίντσεϊ, έλαβε επίσης μια επιστολή από την βασίλισσα όταν της έγραψε ζητώντας της να δανειστεί έναν κύκνο. Η αναπληρώτρια συντονίστρια του παλατιού, Τζένι Βάιν, απάντησε γράφοντας πως η βασίλισσα «χάρηκε που γνώρισε το ενδιαφέρον της για την ιθαγένεια των πτηνών μας» προσθέτοντας ένα φυλλάδιο για την επώαση του κύκνου. Η μητέρα της Λίντσεϊ δήλωσε στην Petersfield Post: «Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι βρήκαν το χρόνο για να απαντήσουν σε ένα μικρό κοριτσάκι ηλικίας 5 ετών. Είναι εκστασιασμένη».

Αν λοιπόν θέλετε να γράψετε γράμμα στη βασίλισσα, σύμφωνα με την επίσημη βασιλική ιστοσελίδα, η επιστολή σας θα πρέπει να απευθύνεται στην Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο Λονδίνο, στη διεύθυνση SW1A 1AA και θα πρέπει το ύφος σας να είναι επίσημο. Στις σχετικές οδηγίες για μια επιστολή στη βασίλισσα που θα έχει πιθανότητες να διαβαστεί, αναφέρεται ότι «Μπορείτε να ξεκινήσετε την επιστολή σας με το Madam», ενώ προστίθεται ότι η σωστή επιστολή στην Ελισάβετ από έναν Βρετανό θα πρέπει να καταλήγει με το εξής απίστευτο: Εχω την τιμή να είμαι, (το όνομά του καθενός) ο ταπεινός και υπάκουος υπηρέτης σας. Αν και όπως σημειώνεται, αυτό το τελευταίο δεν είναι υποχρεωτικό.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ