Ακροδεξιοί διαδηλωτές κατά της Μέρκελ για το προσφυγικό: «Στα τσακίδια»! - iefimerida.gr

Ακροδεξιοί διαδηλωτές κατά της Μέρκελ για το προσφυγικό: «Στα τσακίδια»!

Ακροδεξιοί διαδηλώνουν κατά της Μέρκελ/ Φωτογραφία AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατοντάδες ακροδεξιοί διαδηλωτές κάλεσαν επιτακτικά την Άγγελα Μέρκελ να παραιτηθεί, την ώρα που η καγκελάριος της Γερμανίας συναντιόταν με τοπικούς βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στη Σαξονία, στην ανατολική Γερμανία.

Το αντιισλαμικό κίνημα PEGIDA οργάνωσε τη διαμαρτυρία εναντίον της Μέρκελ και της απόφασής της, το 2015, η χώρα να δεχθεί σχεδόν 1 εκατομμύρια πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους από μουσουλμανικές χώρες.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «η Μέρκελ πρέπει να φύγει!» και «Στα τσακίδια», κατά την άφιξη της Γερμανίδας καγκελαρίου στη Δρέσδη.

Ακροδεξιοί διαδηλώνουν κατά της Μέρκελ/ Φωτογραφία AP images
Συνάντηση της Μέρκελ με τοπικούς βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος/ Φωτογραφία AP images
H Aνγκελα Μέρκελ/ Φωτογραφία AP images

Στην πόλη, οργανώθηκε επίσης αντιδιαδήλωση κατά των ακροδεξιών, ωστόσο δεν έχουν καταγραφεί προς το παρόν συγκρούσεις ή επεισόδια, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας. Ο αξιωματικός δεν έδωσε στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των διαδηλωτών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαδηλωτές Άνγκελα Μέρκελ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ