Βρετανοί επέστρεψαν στη Λέσβο έπειτα από 40 χρόνια -Για να δώσουν φωτογραφία που είχαν υποσχεθεί - iefimerida.gr

Βρετανοί επέστρεψαν στη Λέσβο έπειτα από 40 χρόνια -Για να δώσουν φωτογραφία που είχαν υποσχεθεί

Καλλονή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από 40 χρόνια, το 1978, ζευγάρι Βρετανών επέλεξε τη Λέσβο για τις διακοπές του, όπου και γνώρισε την ιδιοκτήτρια ταβέρνας που, όπως φάνηκε, δεν ξέχασε ποτέ.

Τότε, είχαν βγάλει μια φωτογραφία μαζί της και της είχαν υποσχεθεί πως όταν γυρίσουν στην πατρίδα τους, θα την εμφανίσουν και θα της την στείλουν και γι’ αυτό τους έγραψε τη διεύθυνση αποστολής.

Το ζευγάρι γύρισε στον τόπο του, εμφάνισε τη φωτογραφία, αλλά δεν την έστειλε ποτέ. Οχι, πως το ξέχασε αλλά επειδή δεν μπορούσε να καταλάβει τα γράμματά της.

Σαράντα χρόνια μετά, αποφάσισε να επιστρέψει στην ταβέρνα της Λέσβου και να εκπληρώσει την υπόσχεσή του.

Οπως περιγράφουν στην Telegraph, αφού νοίκιασαν ένα σκούτερ, πήγαν να δουν εάν η ταβέρνα ήταν ακόμα εκεί. Και ήταν... σχεδόν κρυμμένη κάτω από πεύκα.

«Αυτή είναι», φώναξε η Σούζαν στον Στέφεν και κατευθύνθηκαν προς την ταβέρνα. Προς απογοήτευσή τους, η ταβέρνα ήταν ερειπωμένη με τη σκουριασμένη κλειδαριά να αποκαλύπτει την εγκατάλειψη.

Το ζευγάρι κοίταξε γύρω και είδε μια πινακίδα όπου τους οδηγούσε σε ένα χωριό, όπου και βρέθηκαν μερικά λεπτά αργότερα.

Η μοναδική ταβέρνα στο χωριό βρισκόταν στη σκιά μιας καρυδιάς. Το ζευγάρι κάθισε σε ένα τραπέζι και αφού παρήγγειλε χταπόδι και μια χωριάτικη, έδειξε τη φωτογραφία στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας. Εκείνος φώναξε ένα νεαρό αγόρι, γύρω στα 20, που με σπαστά αγγλικά τους εξήγησε πως η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας ήταν πλέον 95 χρονών και ζούσε σε σπίτι στον λόφο.

Αφού τελείωσαν τη λεμονάδα τους, πήραν τον δρόμο για το σπίτι της ηλικιωμένη. Το νεαρό αγόρι εξήγησε στην ηλικιωμένη τι κάνει το ζευγάρι στην αυλή της και εκείνη τους χαμογέλασε.

Η Σούζαν της έδειξε τη φωτογραφία και αφού χαμογέλασε, ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλό της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ