Oταν το Κίνημα 5 Αστέρων χαρακτήριζε «παραμύθια» τους φόβους για την κατάσταση της γέφυρας Μοράντι - iefimerida.gr

Oταν το Κίνημα 5 Αστέρων χαρακτήριζε «παραμύθια» τους φόβους για την κατάσταση της γέφυρας Μοράντι

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Παραμύθια» χαρακτήριζε πριν από μερικά χρόνια ο μείζων εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ιταλία τους φόβους για την ευστάθεια της γέφυρας που κατέρρευσε στη Γένοβα, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Το Κίνημα 5 Αστέρων έχει αποκομίσει αρκετά πολιτικά οφέλη αντιτιθέμενο σε μεγάλα πρότζεκτ υποδομών και κατασκευών στη γείτονα, που συχνά προκαλούν αντιδράσεις σε τοπικά συμφέρονται και μερίδα του ντόπιου πληθυσμού.

Πριν από πέντε χρόνια οι Πεντάστεροι χαρακτήριζαν στην ιστοσελίδα τους “favoletta” («παραμυθάκι») τις προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο κατάρρευσης της οδογέφυρας Μοράντι -φόβοι που τελικά επιβεβαιώθηκαν χθες με αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους τουλάχιστον 37 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά.

H επίμαχη ανακοίνωση έχει απαλειφθεί από την ιστοσελίδα του M5s

Η ανακοίνωση αυτή της 8ης Απριλίου 2013, με την οποία το M5s εξέφραζε την έντονη αντίθεσή του στο Gronda di Genova, ένα πρόγραμμα βελτίωσης των αυτοκινητοδρόμων και της γέφυρας στην περιοχή της Γένοβας, έχει στο μεταξύ απαλειφθεί από την ιστοσελίδα του.

Oταν το Κίνημα 5 Αστέρων χαρακτήριζε «παραμύθια» τους φόβους για την κατάσταση της γέφυρας Μοράντι  | iefimerida.gr 1

Αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί είχαν προειδοποιήσει για τα κατασκευαστικά λάθη της γέφυρας, που οικοδόμησε ο μηχανικός Ρικάρντο Μοράντι τη δεκαετία του 1960. Πριν από δύο χρόνια ξεκίνησαν έργα στήριξης, αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ το σχέδιο πλήρους ανοικοδόμησης της γέφυρας, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία για τους κατοίκους της ιταλικής μεγαλούπολης.

Στην επίμαχη ανακοίνωσή του το Μ5s κατηγορεί τον περιφερειάρχη, ο οποίος στήριζε το πρότζεκτ της στήριξης της γέφυρας, ότι δεν είχε διαβάσει ένα πόρισμα των Αρχών για την κατάσταση της γέφυρας και διερωτάται «τι αξιοπιστία μπορούν πλέον να έχουν αυτοί που υποστηρίζουν τα μεγάλα έργα».

Oταν το Κίνημα 5 Αστέρων χαρακτήριζε «παραμύθια» τους φόβους για την κατάσταση της γέφυρας Μοράντι  | iefimerida.gr 2

Σε άλλη λίστα με έργα υποδομών προς ακύρωση λόγω του υψηλού κόστους κατασκευής οι Πεντάστεροι περιλάμβαναν και τις βελτιώσεις στη γέφυρα Μοράντι.

Στα μεγάλα έργα που λέει «όχι» το Κίνημα Πέντε Αστέρων είναι και σιδηροδρομική γραμμή υψηλών προδιαγραφών Τορίνο-Λυών – έργο που συγχρηματοδοτεί η ΕΕ εκτιμώντας πως θα φέρει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη στην περιοχή καθώς αναμένεται να δημιουργηθούν 15.000 θέσεις εργασίας στις τοπικές επιχειρήσεις και ειδικότερα στον τουρισμό.

Oταν το Κίνημα 5 Αστέρων χαρακτήριζε «παραμύθια» τους φόβους για την κατάσταση της γέφυρας Μοράντι  | iefimerida.gr 3


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ