Τουρκικά ΜΜΕ: «Οι απελευθερωμένοι Ελληνες στρατιώτες επέστρεψαν στην πατρίδα τους» - iefimerida.gr

Τουρκικά ΜΜΕ: «Οι απελευθερωμένοι Ελληνες στρατιώτες επέστρεψαν στην πατρίδα τους»

Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα από τα βασικά θέματα αποτελεί στην Τουρκία η είδηση της αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης και της επιστροφής τους στην Ελλάδα.

Τουρκικά ΜΜΕ: «Οι απελευθερωμένοι Ελληνες στρατιώτες επέστρεψαν στην πατρίδα τους» | iefimerida.gr 0

«Οι απελευθερωμένοι Έλληνες στρατιώτες επέστρεψαν στην πατρίδα τους» γράφει η αντιπολιτευόμενη Cumhuriyet σχολιάζοντας με νόημα: «οι στρατιώτες που φυλακίστηκαν επί 5.5 μήνες επειδή πέρασαν παράνομα κατά 253 μέτρα στην τουρκική πλευρά των συνόρων, επέστρεψαν στην πατρίδα τους με ειδικό αεροσκάφος που έστειλε η Ελλάδα.»

Τουρκικά ΜΜΕ: «Οι απελευθερωμένοι Ελληνες στρατιώτες επέστρεψαν στην πατρίδα τους» | iefimerida.gr 1

Η Haber Turk αναφέρεται μεταξύ άλλων και στα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν κατά τη μεταφορά οδικώς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και στο μίνι λεωφορείο με τα φυμέ τζάμια που τους μετέφερε συνοδεία μεταξύ άλλων οχήματος του ελληνικού προξενείου μέχρι το αεροδρόμιο, απ’ όπου αναχώρησαν για την Ελλάδα, καθώς και την απουσία των ΜΜΕ στο αεροδρόμιο.

Τουρκικά ΜΜΕ: «Οι απελευθερωμένοι Ελληνες στρατιώτες επέστρεψαν στην πατρίδα τους» | iefimerida.gr 2

Η αγγλόφωνη έκδοση της Hurriyet (Hurriyet Daily News) αναφέρεται στο ιστορικό της σύλληψής του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κουκλάτζη και τις δικαστικές περιπέτειες που ακολούθησαν, καταλήγοντας ότι το περιστατικό αυτό είχε προκαλέσει κλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες ήταν ήδη τεταμένες λόγω των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τουρκικά ΜΜΕ: «Οι απελευθερωμένοι Ελληνες στρατιώτες επέστρεψαν στην πατρίδα τους» | iefimerida.gr 3

Ενώ στο κανονικό της φύλλο η Hurriyet αναφέρεται και στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «η απελευθέρωση των Ελλήνων αξιωματικών είναι πράξη δικαιοσύνης που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή».

Τουρκικά ΜΜΕ: «Οι απελευθερωμένοι Ελληνες στρατιώτες επέστρεψαν στην πατρίδα τους» | iefimerida.gr 4

Τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα για την απελευθέρωση εν αναμονή της δίκης τους των Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη έσπευσε να αναμεταδώσει και η Haberler.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία ΜΜΕ Έλληνες στρατιωτικοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ