Η πρώτη φωτογραφία των 2 Ελλήνων στρατιωτικών μετά την απελευθέρωση - iefimerida.gr

Η πρώτη φωτογραφία των 2 Ελλήνων στρατιωτικών μετά την απελευθέρωση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη φωτογραφία των Αγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη -μετά την 5μηνη περιπέτειά τους στις φυλακές της Τουρκίας- ανάρτησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στο Twitter.

«Σε λίγο Θεσσαλονίκη. Μεγάλη χαρά,μεγάλη επιτυχία. Αποτέλεσμα συστηματικής διπλωματικής προσπάθειας και κινητοποίησης της πολιτείας,των πολιτικών δυνάμεων,με τις ευχές όλων των Ελλήνων. Νέες προοπτικές για ενίσχυση της φιλίας,της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή», έγραψε ο κ. Κατρούγκαλος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Yπενθυμίζεται ότι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από απόφαση τουρκικού δικαστηρίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μετέβησαν στην Αδριανούπολη, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και συνόδευσαν τους δύο στρατιωτικούς στην πτήση της επιστροφής.

Η πρώτη φωτογραφία των 2 Ελλήνων στρατιωτικών μετά την απελευθέρωση  | iefimerida.gr 0

Η απόφαση του δικαστηρίου

Την Τρίτη, εξετάζοντας το αίτημα των 2 στρατιωτικών για αποφυλάκιση, το δικαστήριο αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι, εν αναμονή της δίκης τους. Η απόφαση δεν προέβλεπε περιοριστικά μέτρα και για αυτό επιστρέφουν στην Ελλάδα, ενώ δεν είναι απαραίτητη η παρουσία τους στη δίκη.

Οι δύο στρατιωτικοί- που είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου όταν πέρασαν τα σύνορα στον Εβρο, επανέλαβαν ότι αυτό έγινε από λάθος. Η εισαγγελία κατέθεσε την άποψη ότι ο χρόνος που παρέμειναν προφυλακιστέοι είναι εντός των πλαισίων μια πιθανής ποινής για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, και το δικαστήριο απεφάνθη ότι όντως δεν τεκμηριώνονται κατηγορίες για κατασκοπεία, οπότε λαμβάνοντας υπόψιν τον χρόνο που παρέμειναν προφυλακιστέοι, οι δύο στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν μόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Επιπλέον, ο διπλωματικός σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε τον Ελληνα ομόλογό του ότι αν θα γίνει δίκη για τους δύο στρατιωτικούς, αυτή θα γίνει ερήμην τους και σε περίπτωση επιβολής ποινής, αυτή δεν θα υπερβαίνει το διάστημα που κρατήθηκαν στις φυλακές Αδριανούπολης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Έλληνες στρατιωτικοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ