Αρχίζουν τα Αισχύλεια στο μυστηριακό Παλαιό Ελαιουργείο [πρόγραμμα] - iefimerida.gr

Αρχίζουν τα Αισχύλεια στο μυστηριακό Παλαιό Ελαιουργείο [πρόγραμμα]

Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Παλαιό Ελαιουργείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Φεστιβάλ Αισχύλεια, ένα από τα μακροβιότερα και πλέον συνεπή πολιτιστικά φεστιβάλ στην Ελλάδα που έχει τιμηθεί με ευρωπαϊκή διάκριση ως ένα από τα καλύτερα Φεστιβάλ της Ευρώπης, επανέρχεται ακόμα πιο πολυδιάστατο στην 44η διοργάνωση του.

Τα φετινά Αισχύλεια θα πραγματοποιηθούν από 26 Αυγούστου έως 30 Νοεμβρίου.

Το Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Ελευσίνας και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα πολιτισμού και μάλιστα σε μια εποχή που η Ελευσίνα, έχει ήδη αρχίσει να υλοποιεί με επιτυχία το πρόγραμμα της, προς τη μετάβασή της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Τα Αισχύλεια 2018, περιλαμβάνουν εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας και αισθητικής, θεατρικές, μουσικές, κινηματογραφικές και εικαστικές, καθώς στόχος του φεστιβάλ είναι να αγκαλιάσει και να προβάλλει όλες τις μορφές της τέχνης.
Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Παλαιό Ελαιουργείο, ένα χώρο, που έχει άρρηκτα συνδεθεί με τα Αισχύλεια, έχει αγαπήσει το φιλότεχνο κοινό, που φτάνει στην πόλη από διάφορους δήμους της Αττικής, προκειμένου να ζήσει την εμπειρία της παρακολούθησης μιας παράστασης με φόντο την παραλία της Ελευσίνας. Είναι η άλλη εικόνα της πόλης που συνδέεται με τον πολιτισμό της και τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο ισχυρή στη συνείδηση του κοινού. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Πολιτισμός είναι για την Ελευσίνα τρόπος ζωής.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2018 φιγουράρουν σημαντικοί τραγουδιστές και συνθέτες, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος με τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Γιώργο Μεράντζα και τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Στέφανος Κορκολής, ο Χρήστος Θηβαίος με τη Μαρία Παπαγεωργίου, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Φοίβος Δεληβοριάς με τη Μαρίνα Σάττι κ.ά.

Επίσης παραστάσεις που αναμένεται να συζητηθούν το φετινό καλοκαίρι, όπως ο Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριτζήλα, ο Ορέστης του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, ο Αγαμέμνονας του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, η Ηλέκτρα του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, οι Βάτραχοι του Αριστοφάνη, με τον Λάκη Λαζόπουλο, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου κ.α.

Τα Αισχύλεια 2018, περιλαμβάνουν εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας και αισθητικής, θεατρικές, μουσικές, κινηματογραφικές και εικαστικές

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ εκδίδεται το φωτογραφικό λεύκωμα «Τροτύλη», με παράλληλη έκθεση, του Βαγγέλη Γκίνη με κεντρικό θέμα το εργοστάσιο της Πυρκάλ με το βλέμμα στραμμένο στο ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί σίγουρα ένα πολύτιμο τεκμήριο για την πρόσφατη ιστορία του τόπου της Ελευσίνας.
Μια πρωτοποριακή φωτογραφική έκθεση που εγκαινιάζεται στις Σεπτεμβρίου και κατ επιλογήν ξεφεύγει από το σύνηθες πλαίσιο παρουσίασης εντός ενός κλειστού εκθεσιακού χώρου και αναδεικνύει τις δυνατότητες και ιδιαιτερότητες που προσφέρει το Παλαιό Ελαιουργείο.
Μέσα από τη διαδικασία της φωτογράφισης και την αγωνία για την καλύτερη απόδοση της ατμόσφαιρας των μισο-εγκαταλελειμμένων χώρων ο καλλιτέχνης συνέλαβε την ιδέα να στραφεί προς τη φωτογραφική αποτύπωση ανθρώπων που βίωσαν αυτούς τους χώρους εργασίας.
Έτσι, η φωτογραφική καταγραφή έχει αποδώσει πέραν των υλικών τεκμηρίων και άυλα ανθρώπινα συναισθήματα και έχει μετατραπεί σε μια ζωντανή αφήγηση με επιμελήτρια τη Λουίζα Καραπιδάκη.

Δειτε ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ