Παρέμβαση της ΑΑΔΕ για την κατάσχεση του επίδοματος σε πυρόπληκτο - iefimerida.gr

Παρέμβαση της ΑΑΔΕ για την κατάσχεση του επίδοματος σε πυρόπληκτο

Ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παρέμβαση της ΑΑΔΕ προκάλεσε η απίστευτη καταγγελία πληγέντος από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι ότι του κατάσχεσαν το επίδομα πυρόπληκτων λόγω χρεών στην εφορία.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές η κατάσχεση , η οποία ήρθη έγινε γιατί το επίδομα που πιστώθηκε δεν χαρακτηρίστηκε ως ακατάσχετο με αποτελέσμα να προχωρήσει η διαδικασία από την εφορία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή είτε το υπουργείο που πίστωσε το επίδομα είτε η τράπεζα, δεν χαρακτήρισαν "ακατάσχετο" το ποσό και οι εφορίες δεν έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν τι είναι αυτό το ποσό που πιστώνεται στον λογαριασμό.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής έδωσε εντολή στις εφορίες να είναι πιο προσεκτικές στον χειρισμό ανάλογων περιπτώσεων καταβολής αντίστοιχων ποσών και να εξετάζουν αν πρόκειται για τέτοιου είδους επιδόματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ