Πάνω από το αναμενόμενο η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο - iefimerida.gr

Πάνω από το αναμενόμενο η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο

Η γερμανική οικονομία σε ανάπτυξη και στο δεύτερο τρίμηνο/Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γερμανική οικονομία ανέβασε ταχύτητα περισσότερο από το αναμενόμενο το δεύτερο τρίμηνο, χάρη στις υψηλότερες δαπάνες των νοικοκυριών και του κράτους, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία αυξήθηκε κατά 0,5% σε τριμηνιαία βάση, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να αυξηθεί κατά 0,4%.

Η στατιστική υπηρεσία αναθεώρησε επίσης ανοδικά τον τριμηνιαίο ρυθμό ανάπτυξης για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους στο 0,4% από το 0,3% που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Σε ετήσια βάση, η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,0% το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ο ρυθμός ανάπτυξης να διαμορφωθεί στο 2,1%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία ανάπτυξη ΔΕΎΤΕΡΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΑΕΠ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ