Μήνυμα Τραμπ σε Ερντογάν: «Δεν έχουμε να πούμε τίποτε μέχρι να απελευθερώσετε τον πάστορα» - iefimerida.gr

Μήνυμα Τραμπ σε Ερντογάν: «Δεν έχουμε να πούμε τίποτε μέχρι να απελευθερώσετε τον πάστορα»

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε η Ουάσιγκτον διαμηνύοντας ότι δεν έχει τίποτε να συζητήσει μαζί της μέχρις ότου αφεθεί ελεύθερος ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράσον που κρατείται στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται δύο άτομα που έχουν γνώση του θέματος, το τελεσίγραφο του Λευκού Οίκου προς τον Ταγίπ Ερντογάν μετέφερε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον στον πρεσβευτή της Τουρκίας στις ΗΠΑ, Σερντάρ Κιλίτς. Η σκληρή στάση του Λευκού Οίκου , σημειώνει το πρακτορείο, σηματοδοτεί τη συνέχιση της κόντρας στις διμερείς σχέσεις και της κρίσης για την τουρκική οικονομία.

Η συνάντηση του Μπόλτον με τον Τούρκο πρεσβευτή, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του τελευταίου, ήταν η πρώτη μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων των δύο κυβερνήσεων από την Παρασκευή, που ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέταξε αύξηση των δασμών στον εισαγόμενο τουρκικό χάλυβα και το αλουμίνιο. Δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος κατά τη συνάντηση Μπόλτον-Κιλίτς, επεσήμαναν οι πηγές του Bloomberg, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ δεν έχει συμβιβαστικές προτάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Μήνυμα Τραμπ σε Ερντογάν: «Δεν έχουμε να πούμε τίποτε μέχρι να απελευθερώσετε τον πάστορα»  | iefimerida.gr 0

Εντείνοντας τις πιέσεις στην Άγκυρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε χθες τον αμυντικό προϋπολογισμό του 2019, που αναστέλλει την παράδοση των στελθ μαχητικών F-35 στην Τουρκία.

Η Ουάσιγκτον έχει στείλει από την περασμένη εβδομάδα το μήνυμα στην Άγκυρα ότι δεν έχει τίποιτε να συζητήσει μέχρις ότου αφεθεί ελεύθερος ο πάστορας που η κυβέρνηση Ερντογάν κατηγορεί για διασυνδέσεις με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν και το ΡΚΚ.

«Η πρόοδος που θέλουμε να γίνει είναι να επιστρέψει ο πάστορας Μπράνσον στο σπίτι του», είπε στις 9 Αυγούστου η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ