Οι επτά απαραίτητες βιταμίνες για μια γυναίκα άνω των 40 - iefimerida.gr

Οι επτά απαραίτητες βιταμίνες για μια γυναίκα άνω των 40

Μια γυναίκα τρώει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκεφτείτε τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά σαν έναν στρατό που έρχεται να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία.

Ο καλύτερος τρόπος για να στελεχώσουμε αυτόν τον στρατό είναι να διαμορφώσουμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πλάνο, λένε οι ειδικοί.

Αν και είναι σημαντικό να τρώμε καλά σε κάθε ηλικία, γίνεται απαραίτητο στην ηλικία των 40, γιατί τότε είναι που οι κανόνες αρχίζουν να αλλάζουν.

Το σώμα μας δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο στα 40+ όπως όταν ήμασταν 20. Είναι πολύ πιθανό να αρχίσουμε να παίρνουμε βάρος, η περίοδος πριν την εμμηνόπαυση είναι καθ’ οδόν και ο κίνδυνος χρόνιων ασθενειών όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης, αυξάνεται. Κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας.

Μια λύση είναι να πάρουμε αρκετές από τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε, μέσω της διατροφής. Τα τρόφιμα είναι οι καλύτερες πηγές βιταμινών -πολύ καλύτερες από τα συμπληρώματα- επειδή οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά τους απορροφώνται καλύτερα από τον οργανισμό.

Διαβάστε τι χρειάζεται ο οργανισμός μιας γυναίκας μετά τα 40 στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιταμίνες 40 γυναίκα ηλικία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ