Οι ραψωδίες της Οδύσσειας έγιναν κόμικς - iefimerida.gr

Οι ραψωδίες της Οδύσσειας έγιναν κόμικς

Οι ραψωδίες της Οδύσσειας έγιναν κόμικς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον εικονογραφημένο κόσμο των κόμικς μεταφέρεται ένα από τα πιο διάσημα έπη του κόσμου, η πασίγνωστη Οδύσσεια του Ομήρου, χάρη στη δουλειά δύο Ελλήνων που πρωτοπόρησαν και τη δεκαετία του '80 μεταφέροντας σε κόμικ 11 κωμωδίες του Αριστοφάνη.

Οι 24 ραψωδίες της Οδύσσειας κυκλοφορούν πλέον και σε κόμικ, ή graphic novel όπως είναι η πιο μοντέρνα ονομασία, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μια έκδοση που φέρει την υπογραφή του Τάσου Αποστολίδη και του Γιώργου Ακοκαλίδη. Ο πρώτος είναι συγγραφέας και εκπαιδευτικός ενώ ο δεύτερος γελοιγράφος-σκιτσογράφος. Οι δύο τους είχαν επιμεληθεί και την έκδοση «Αριστοφάνους κωμωδίες σε κόμικς» που την δεκαετία του 1980 σάρωσε πουλώντας πάνω από 750.000 αντίτυπα, ενώ μεταφράστηκε και σε αρκετές γλώσσες.

Τώρα, 30 χρόνια μετά τον Αριστοφάνη, οι δύο συνεργάτες επανέρχονται με τον Όμηρο και πρωτοπορούν με την εξάτομη έκδοση της Οδύσσειας, καθώς είναι η πρώτη φορά που μεταφέρεται το συγκεκριμένο έργο σε κόμικ. Κάθε τόμος περιέχει 4 ραψωδίες του ομηρικού έπους και τα καρέ είναι άψογα σχεδιασμένα, εστιάζοντας στην δράση, ενώ οι διάλογοι ακολουθούν το σενάριο του αρχαίου ποιητή, αν και σε λίγο πιο «ελεύθερη» απόδοση με μοντέρνες εκφράσεις.

Να σημειωθεί ότι το κόμικ της Οδύσσειας χρειάστηκε 4 χρόνια για να ολοκληρωθεί και η έκδοση αποτελείται από 246 σελίδες, με 1200 εικόνες και 1500 διαλόγους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ