O Λαβρόφ πάει στην Τουρκία την ερχόμενη εβδομάδα - iefimerida.gr

O Λαβρόφ πάει στην Τουρκία την ερχόμενη εβδομάδα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις βαλίτσες του για την Άγκυρα ετοιμάζει ο Ρώσος υπ Εξ που θα επισκεφθεί στις 13 και 14 Αυγούστου την τουρκική πρωτεύουσα για συνομιλίες με τον Μεβλιούτ Τσαβούσογλουτ αναφορικά με τις εξελίξεις στη Συρία και άλλα περιφερειακά θέματα.

Την επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Τουρκία ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Οι δύο Υπ ΕΞ θα συζητήσουν ακόμη θέματα που αφορούν την οικονομική συνεργασία και τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου και του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Turkish Stream, αλλά, όπως επεσήμανε η Ζαχάροβα, «η προσοχή θα εστιαστεί στην τρέχουσα διεθνή ατζέντα αναφορικά με την Συρία, τη Μέση Ανατολή, την περιοχή του Καυσκάσου, την Κεντρική Ασία, την Ουκρανία και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας».

Αναφορικά με το Συριακό βασικό θέμα θα είναι οι προετοιμασίες των δυνάμεων του Άσαντ για μαζική επίθεση στην ανταρτοκρατούμενη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε καλέσει τον περασμένο μήνα τον Βλαντίμιρ Πούτιν να εμποδίσει μια στρατιωτική επιχείρηση της Δαμασκού στην περιοχή όπου οι τουρκικές δυνάμεις έχουν στήσει δώδεκα φυλάκια , αλλά σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Λαβρόφ υποστήριξε ευθέως τα σχέδια του Άσαντ, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει χώρος για τρομοκράτες στη Συρία, σε μια περίοδο που η χώρα κάνει βήματα προς τη σταθεροποίηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ