Σοκ - Το καθεστώς Ασαντ πυροβολεί παιδιά στα γόνατα - iefimerida.gr

Σοκ - Το καθεστώς Ασαντ πυροβολεί παιδιά στα γόνατα

Σοκ - Το καθεστώς Ασαντ πυροβολεί παιδιά στα γόνατα και τα αφήνει αβοήθητα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπάρχουν στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να διωχθεί ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρωπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι, η οποία κατηγόρησε το καθεστώς για φρικτές πράξεις, όπως ότι συνηθίζουν να πυροβολούν παιδιά στα γόνατα και να τα αφήνουν αβοήθητα.

Οπως χαρκτηριστικά είπε η κυρία Πιλάι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC «Υπάρχουν πολλές αποδείξεις που δείχνουν ότι πολλές από τις ενέργειες αυτές διεπράχθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και πρέπει να είχαν την έγκριση ή να υπήρξε συνέργεια στο ανώτατο επίπεδο».

«Ο πρόεδρος 'Ασαντ θα μπορούσε απλώς να διατάξει τον τερματισμό των βιαιοτήτων και αυτές θα στααματούσαν. Αυτό είναι που οι δικαστές, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για υποθέσεις εγκλήμάτων κατά της ανθρωπότητας, θα εξετάσουν ως ευθύνη αυτού που διοικεί το στρατό», πρόσθεσε.

Μάλιστα, η Υπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κατηγόρησε τις δυνάμεις του καθεστώτος για «φριχτές» πράξεις, όπως το ότι πυροβολούν παιδιά στα γόνατα και ότι δεν τούς προσφέρουν ιατρική φροντίδα.

«Ανθρωποι όπως αυτός μπορούν να συνεχίσουν έτσι για καιρό, αλλά κάποια ημέρα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη», τόνισε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ