Στην κορυφή της Ευρώπης Στεφανίδη-Κυριακοπούλου: Με αυτά τα άλματα έγραψαν ιστορία [βίντεο] - iefimerida.gr

Στην κορυφή της Ευρώπης Στεφανίδη-Κυριακοπούλου: Με αυτά τα άλματα έγραψαν ιστορία [βίντεο]

Φωτογραφία:AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Κατερίνα Στεφανίδη και την Νικόλ Κυριακοπούλου υποκλίθηκε όλη η Ευρώπη χτες μετά την κατάκτηση της πρώτης και δεύτερης θέσης στο άλμα επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο.

Για την ιστορία η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε την πρώτη θέση περνώντας με την 3η προσπάθεια τα 4.85μ, ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου πήρε τη 2η με άλμα στα 4.80μ. σε έναν ιστορικό τελικό για την Ελλάδα.

Μάλιστα η Ελλάδα είχε να δει δύο εκπροσώπους της στο ίδιο βάθρο από το 2002 και συγκεκριμένα στον τελικό της δισκοβολίας πάλι σε γερμανικό έδαφος, στο Μόναχο, όπου η Κατερίνα Βόγγολη είχε πάρει την 1η και η Τασούλα Κελεσίδου την 3η θέση.

Να σημειωθεί πως η Κατερίνα Στεφανίδη μετά το back to back χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έκανε και νέο ρεκόρ αγώνων.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου με 4.75μ, ενώ η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα κατετάγη 4η με 4.70μ.

Αυτά είναι τα άλματα της επιτυχίας των δύο Ελληνίδων.

Κατερίνα Στεφανίδη

Νικόλ Κυριακοπούλου

Να σημειωθεί πως μετά τα άλματα, η Κατερίνα Στεφανίδη συνέχισε για τα 4.95 μέτρα και η Νικόλ Κυριακουπούλου για τα 4.85 μέτρα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ