Η δίαιτα του ωμού φαγητού -Τι περιλαμβάνει αυτή η διατροφή και τι πρέπει να προσέχουμε - iefimerida.gr

Η δίαιτα του ωμού φαγητού -Τι περιλαμβάνει αυτή η διατροφή και τι πρέπει να προσέχουμε

Πιάτο με φρούτα /Φωτογραφία: unsplash
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μαγείρεμα συχνά μας φαίνεται αγγαρεία. Ειδικά όταν τρέχουμε όλη μέρα στη δουλειά.

Κάπως, όμως, πρέπει να φάμε και να τραφούμε σωστά. Φυσικά, το έτοιμο φαγητό απ’ έξω δεν είναι λύση. Τα καλά νέα είναι ότι μια νέα δίαιτα δεν απαιτεί μαγείρεμα και κερδίζει συνεχώς έδαφος. Ούτε φούρνους ούτε τίποτα, απλά και λιτά.

Η δίαιτα αυτή ονομάζεται «raw food diet» ή αλλιώς δίαιτα του ωμού/άψητου φαγητού. Με λίγα λόγια, δεν περιλαμβάνει τροφές που μαγειρεύονται σε υψηλή φωτιά. Στην ουσία πρόκειται για μια τροποποιημένη vegan δίαιτα, κατά την οποία μπορείς να φας τροφές μαγειρεμένες σε κάτω από 47 βαθμούς Κελσίου.

Μπορείς όμως, να κάνεις πουρέ, να στύψεις, να μουλιάσεις ή να φυτέψεις την τροφή σου. «Η δίαιτα του άψητου φαγητού βασίζεται στην ιδέα ότι τα φυσικά ένζυμα στις ακατέργαστες τροφές καταστρέφονται με τη διαδικασία του μαγειρέματος», αναφέρει η διαιτολόγος Abbey Sharp.

Διαβάστε περισσότερα για την δίαιτα του ωμού φαγητού στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ