Συνεδριάζει σήμερα η εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Συνεδριάζει σήμερα η εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Σηκώνει τα μανίκια η εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρεμιέρα σήμερα για την εθνική εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει στην Ιπποκράτους για να χαράξει τους άξονες της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Η σύνθεση της επιτροπής αποτελεί ένα ακόμη δείγμα γραφής του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος έχει συμπεριλάβει σ' αυτήν οκτώ κορυφαία στελέχη πλην των στελεχών εκείνων που έχουν σήμερα θεσμικό ρόλο: Τους Μίμη Ανδρουλάκη, Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδο, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Χρήστο Παπουτσή, Δημήτρη Ρέππα, Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Από την επιτροπή απουσιάζουν τα ονόματα των Γiώργου Παπακωνσταντίνου, Παύλου Γερουλάνου και Γιάννη Ραγκούση που είχαν κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό των εκλογών του 2009 και παράλληλα ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου. Επίσης, κατά την διαδικασία ανάδειξης της νέας ηγεσίας δεν πήραν δημόσια θέση υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Βενιζέλου.

Η επιτροπή εκλογικού αγώνα συνεδριάζει εν μέσω μίνι θυέλλης που έχει ξεσπάσει στην Ιπποκράτους με αφορμή τις χτεσινές δηλώσεις του Γιάννη Σγουρού, μέλους της επιτροπής αξιολόγησης υποψηφιοτήτων πως όσοι είχαν ρόλους ευθύνης στο ΠΑΣΟΚ από το 1980 θα πρέπει να κοπούν από τα ψηφοδέλτια.

Η εν λόγω δήλωση του περιφερειάρχη Αττικής προκάλεσε αναστάτωση στο ΠΑΣΟΚ καθώς αρχικώς ουδείς γνώριζε κατά πόσο ο κ. Σγουρός βρισκόταν σε συνεννόηση με τον κ. Βενιζέλο αναφορικά με τις συγκεκριμένες απόψεις του. Αργότερα, όμως, μέλη της ίδιας επιτροπής σχολίαζαν ότι ο κ. Σγουρός εκφράζει προσωπικές του απόψεις.

Το θέμα πάντως των ψηφοδελτίων αναμένεται να προκαλέσει κι άλλους πονοκεφάλους στην Ιπποκράτους αφού σε εκκρεμότητα βρίσκεται η επιτροπή ή μη των διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του κόμματος έχει διαμηνύσει ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με το ζήτημα αφού συμβουλευθεί τα αρμόδια όργανα όμως σε συνομιλητές του δεν κρύβει ότι τον απασχολεί έντονα το θέμα της επιστροφής της Μιλένας Αποστολάκη για το οποίο συναντά τις πιο έντονες αντιδράσεις κυρίως από τους υποψηφίους της Β' Αθηνών.

Ο κ. Βενιζέλος αναχωρεί σήμερα για την Κύπρο όπου θα έχει επαφές με την εκεί πολιτική ηγεσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ