Υεμένη: Κρέμασαν από γερανό τρεις παιδεραστές που βίασαν και δολοφόνησαν ένα δεκάχρονο παιδί - iefimerida.gr

Υεμένη: Κρέμασαν από γερανό τρεις παιδεραστές που βίασαν και δολοφόνησαν ένα δεκάχρονο παιδί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανατριχίλα προκαλούν οι εικόνες της δημόσιας εκτέλεσης τριών παιδεραστών στην Υεμένη, που κατααδικάστηκαν για τον βιασμό και το φόνο ενός δεκάχρονου αγοριού.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκτέλεση των τριών ανδρών σε πλατεία της πρωτεύουσας της χώρας Σανάα. Αστυνομικοί ανάγκασαν τους μελλοθάνατους να ξαπλώσουν μπρούμυτα πάνω σ’ ένα στρώμα προτού τους εκτελέσουν με πυρά και στη συνέχεια κρεμάσουν σε κοινή θέα τα άψυχα κορμιά τους από έναν γερανό.

Σαουδική Αραβία: Σταύρωσαν διαρρήκτη για απόπειρα βιασμού και φόνο μιας γυναίκας

Την ίδια ώρα στη Σαουδική Αραβία οι Αρχές προχώρησαν στην εκτέλεση ενός άνδρα από τη Μιανμάρ, για διάρρηξη στο σπίτι μιας γυναίκας, απόπειρα βιασμού και το φόνο του θύματος. Μετά την εκτέλεσή του, του έκοψαν το κεφάλι και σταύρωσαν το κορμί του σε κεντρικό σημείο στη Μέκκα με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που επικύρωσε ο βασιλιάς Σαλμάν.

Οι εκτελέσεις είναι συχνές στη χώρα, αλλά όχι η σταύρωση, που συνήθως ακολουθεί τους αποκεφαλισμούς. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της European Saudi Organization for Human Rights (ESOHR) στο πρώτο τρίμηνο του 2018 οι αποκεφαλισμοί στη Σαουδική Αραβία αυξήθηκαν κατά 70% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η είδηση για την εκτέλεση έρχεται λίγες μέρες μετά τη διπλωματική κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του Ριάντ και του Καναδά, μετά τις ανησυχίες που διατύπωσε η Οττάβα για το νέο κύμα συλλήψεων υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο βασίλειο.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ YEMENH Σαουδική Αραβία εκτέλεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ