Το νέο Σχέδιο Δράσεων Πολιτικής Προστασίας -Ο ρόλος Πυροσβεστικής, ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικού, δήμων, Περιφερειών - iefimerida.gr

Το νέο Σχέδιο Δράσεων Πολιτικής Προστασίας -Ο ρόλος Πυροσβεστικής, ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικού, δήμων, Περιφερειών

Ξεχωριστό ρόλο για κάθε υπηρεσία θα περιλαμβάνει το νέο Σχέδιο Δράσεων Πολιτικής Προστασίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την ανακοίνωση των αλλαγών στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας θα γίνουν και αλλαγές στο Σχέδιο Δράσεων, το οποίο αναμένεται να σπάσει σε ξεχωριστά εγχειρίδια.

Ουσιαστικά, όπως αναφέρει και η έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου, θα υπάρχουν «οδηγίες χρήσης» διακριτές για κάθε φορέα (Πυροσβεστική, ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό, δήμους, Περιφέρειες, ΕΚΕΠΥ κ.α) και για κάθε πιθανή φυσική καταστροφή (φωτιές, πλημμύρες, σεισμοί κ.α).

Στόχος είναι κάθε υπηρεσία να γνωρίζει ποιες ακριβώς είναι οι αρμοδιότητες της και να μπορεί να δρα αυτόνομα την ώρα της κρίσης, χωρίς τον κίνδυνο αλληλοκάλυψης.

Παράλληλα με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται και άμεση απόδοση ευθυνών, αλλά και ο εντοπισμός των υπευθύνων, όταν κάποιο μέρος του μηχανισμού παραλείψει να υλοποιήσει τα δέοντα.
Το νέο Σχέδιο θα προβλέπει και την υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης να βρει και να ορίσει ανοικτούς χώρους συγκέντρωσης πολιτών, οι οποίοι θα είναι αποψιλωμένοι και εύκολα προσβάσιμοι από τους κατοίκους. Επίσης θα πρέπει να υπάρχουν δρόμοι διαφυγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ