Εξελίξεις: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας -Κατηγορούν τη Μόσχα για την επίθεση Σκριπάλ - iefimerida.gr

Εξελίξεις: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας -Κατηγορούν τη Μόσχα για την επίθεση Σκριπάλ

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (Φωτογραφία: AP/Alex Brandon)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ουάσινγκτον κατηγόρησε ευθέως τη Μόσχα για την επίθεση εναντίον του Ρώσου πρώην πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, ενώ προανήγγειλε την επιβολή νέων κυρώσεων.

«Οι ΗΠΑ διαπίστωσαν με βάση τον νόμο του 1991 περί ελέγχου χημικών και βιολογικών όπλων και εξάλειψης εχθροπραξιών (CBW Act) ότι η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας χρησιμοποίησε χημικά ή βιολογικά όπλα κατά παράβαση της διεθνούς νομοθεσίας ή έκανε χρήση θανατηφόρων χημικών ή βιολογικών όπλων ενάντια στους δικούς της υπηκόους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.

Οι κυρώσεις θα ισχύσουν από τις 22 Αυγούστου περίπου, συμπλήρωσε η Αμερικανίδα αξιωματούχος. Ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του, Γιούλια, είχαν δηλητηριαστεί με τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok, στη βρετανική πόλη Σόλσμπερι, τον περασμένο Μάρτιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυρώσεις Σεργκέι Σκρίπαλ επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ