ΓΣΕΕ: Η Τρόικα έχει εμμονή με αδιέξοδα μέτρα - iefimerida.gr

ΓΣΕΕ: Η Τρόικα έχει εμμονή με αδιέξοδα μέτρα

ΓΣΕΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για εμμονή σε αδιέξοδα μέτρα, κατηγορεί η ΓΣΕΕ την Τρόικα, σχολιάζοντας σε ανακοίνωσή της, πως με την άγρια λιτότητα που έχει επιβάλλει, η ελληνική οικονομία, βυθίζεται για πέμπτη χρονιά σε πρωτόγνωρη ύφεση.

Η ΓΣΕΕ τονίζει πως η Τρόικα «στοχοποιεί τους μισθούς ζητώντας να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας [...] όταν με τα τραγικά και αναποτελεσματικά μέτρα που επέβαλαν και υιοθέτησε η κυβέρνηση, το μόνο που κατάφεραν ήταν να κατακρεουργήσουν μισθούς, ημερομίσθια και συντάξεις, χωρίς να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα παρά μόνο τα κέρδη των επιχειρηματιών»

Η Συνομοσπονδία καλεί τους αρμοδίους να εγκαταλείψουν αυτές τις «φαεινές ιδέες» και να αλλάξει ριζικά η εφαρμοζόμενη πολιτική, «να αναζητηθούν λύσεις εξόδου από την κρίση με μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης και της πραγματικής οικονομίας».

Μάλιστα η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι πλέον το αίτημα αυτό δεν διεκδικείται μόνον από τους Έλληνες, αλλά «από όλους τους Ευρωπαίους εργαζόμενους, από κάθε υπεύθυνο φορέα που αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα αλλά και τα αίτια που αναπαράγουν την κρίση, τα ελλείμματα και τα χρέη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ