Ψωμί κατσαρίδας: Επιστήμονες είχαν μια αλλόκοτη ιδέα [βίντεο] - iefimerida.gr

Ψωμί κατσαρίδας: Επιστήμονες είχαν μια αλλόκοτη ιδέα [βίντεο]

Ψωμί κατσαρίδας (Φωτογραφία: Shutterstock)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ιδέες του ανθρώπου για το τι μπορεί να μετατρέψει σε φαγητό φαίνεται πως δεν έχουν τέλος.

Μία από αυτές, που μας άφησε με ανοιχτό το στόμα, είναι η δοκιμή δύο νέων επιστημόνων, οι οποίοι σκέφτηκαν πως ένα ζωύφιο θα μπορούσε να γίνει ψωμί.

Συγκεκριμένα, έφτιαξαν αλεύρι κατσαρίδας και ζύμωσαν ψωμί.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ρίο Γκράντε της Βραζιλίας έφτιαξαν αλεύρι που παράγεται από μαγιά φτιαγμένη από κατσαρίδες.

Το σκεπτικό τους είναι πως αποτελεί λύση για τις χώρες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς είναι εξαιρετικά φτηνή αλλά και θρεπτική επιλογή, επειδή περιέχει 40% περισσότερες πρωτεΐνες συγκριτικά με το λευκό και περισσότερα αμινοξέα και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Φυσικά, οι κατσαρίδες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μαγιάς δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που κυκλοφορούν στο σπίτι ή στους δρόμους πόλεων και χωριών. Ανήκουν στο είδος Nauphoeta cinerea και οι επιστήμονες τις προμηθεύονται από ειδικευμένα εκτροφεία που πληρούν ένα προς ένα τα κριτήρια του διεθνών οργανισμών υγείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κατσαρίδα ψωμί αλεύρι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ