«Μποτσάρεια 2018» την Παρασκευή στο Καρπενήσι, παρουσία Παυλόπουλου - iefimerida.gr

«Μποτσάρεια 2018» την Παρασκευή στο Καρπενήσι, παρουσία Παυλόπουλου

Εκδηλώσεις προς τιμήν του ήρωα Μάρκου Μπότσαρη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε βαθιές ρίζες μέσα στους χρόνους πραγματοποιούνται την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Αυγούστου τα φετινά «Μποτσάρεια» στο Καρπενήσι.

Τα «Μποτσάρεια 2018» θα διεξαχθούν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και αφορούν σε διήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν του ήρωα Μάρκου Μπότσαρη.

Κορυφαία στιγμή των εορτασμών, είναι η αναπαράσταση της μάχης του Καρλοβρύσου και του θανάτου του Μάρκου Μπότσαρη.

Παράλληλα το Σάββατο 11 Αυγούστου στο Κεφαλόβυσο Καρπενησίου, θα παρουσιαστεί το θεατρικό πολυμεσικό δρώμενο « Ο Μάρκος Μπότσαρης στην Αθανασία», σε κείμενα και σκηνοθεσία της Νατάσας Μποζίνη. Στην παράσταση αυτή παρουσιάζονται, για πρώτη φορά, τα γεγονότα της Μάχης ο θάνατος του ήρωα και το πέρασμά του στην αθανασία και τη μνήμη, μέσα και από τα απομνημονεύματα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, της εποχής, τα οποία αφηγείται σε ηχογραφημένα αποσπάσματα, ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης, πλαισιωμένος από ηθοποιούς και αφηγητές. Ο Μουσικοσυνθέτης Μιχάλης Αβραμίδης έγραψε την πρωτότυπη μουσική που επενδύει το έργο και τα κομμάτια που χορογραφήθηκαν από τον Nicola Gabriel.
Στα ηχητικά αποσπάσματα ακούγονται επίσης οι ηθοποιοί και αφηγητές: Λεωνίδας Χρυσομάλλης, Αντριάνα Αργυροκαστρίτου, Παναγιώτης Πραγαλός, Νατάσα Μποζίνη. Οι μουσικοί του παραδοσιακού συγκροτήματος «Λαλητάδες» Δημήτρης Ρίζος στο κλαρίνο και Δημήτρης Ρίζος του Κλέωνα στο λαούτο, έδωσαν το δικό τους παραδοσιακό χρώμα, στο έργο.
Το μοιρολόι του Μάρκου Μπότσαρη θα ερμηνεύσει η Νεκταρία Καρατζή. Επί σκηνής, θα βρίσκονται δεκάδες εθελοντές της περιοχής μας και μέλη των Συλλόγων: «Καρπενησίου» «Παναγία» και «Αγίου Νικολάου Η Αναγέννηση», που συνέβαλλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν όχι μόνο με τη φυσική τους παρουσία αλλά και με τα λαογραφικά εκείνα αντικείμενα που θα εμπλουτίσουν την αναπαράσταση της Ελλάδας εκείνης της εποχής.

Φωτογραφίες από παλαιότερες εκδηλώσεις έχει αναρτήσει στη σελίδα του στο facebook o Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης

«Μποτσάρεια 2018» την Παρασκευή στο Καρπενήσι, παρουσία Παυλόπουλου | iefimerida.gr 0
«Μποτσάρεια 2018» την Παρασκευή στο Καρπενήσι, παρουσία Παυλόπουλου | iefimerida.gr 1

Πλούσιο το φετινό πρόγραμμα

«Μποτσάρεια 2018» την Παρασκευή στο Καρπενήσι, παρουσία Παυλόπουλου | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ