Οι νεκροί στο Μάτι είναι 92 -Οι εισαγγελείς έχουν τη λίστα με τα ονόματα - iefimerida.gr

Οι νεκροί στο Μάτι είναι 92 -Οι εισαγγελείς έχουν τη λίστα με τα ονόματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα χέρια των εισαγγελικών λειτουργών έφτασε από την Iατροδικαστική Yπηρεσία της Αθήνας η λίστα με τους 92 νεκρούς, δύο εκ των οποίων παραμένουν αταυτοποίητοι.

Η λίστα έφτασε λίγες ώρες πριν αρχίσει η εξέταση των συγγενών των θυμάτων από τος φονικές πυρκαγιές στο Μάτι.

Η λίστα με τους νεκρούς δεν αφορά μόνο εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στο Μάτι αλλά και εκείνους που τελικώς κατέληξαν στα νοσοκομεία.

Ήδη η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέτασή τους στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης, αλλά και στο Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Οι εισαγγελείς έχουν εξετάσει συνολικά 25 μάρτυρες, στελέχη των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ σήμερα εξετάστηκε ως μάρτυρας ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά τον χρόνο της φονικής πυρκαγιάς, Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Ο αριθμός των μαρτύρων από τους αρμοδίους φορείς αναμένεται να ανέβει, ενώ οι εισαγγελείς πήραν ήδη στα χέρια τους από την Πυροσβεστική τις συνομιλίες στελεχών της κατά τον κρίσιμο χρόνο από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και κατά τη διάρκεια της καταστροφής στο Μάτι.

Αναμένεται όμως, παράλληλα, να διαβιβαστεί και ένας ακόμη φάκελλος με το πλήρες προανακριτικό υλικό που συγκεντρώνει ήδη η Πυροσβεστική μέσα από τη δική της έρευνα.

Καταθέτει ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής

Με την εξέταση του νέου αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλη Ματθαιόπουλου συνεχίστηκε η προκαταρκτική εξέταση για τις φωτιές στην Ανατολική Αττική που διενεργεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος με τη συνάδελφό του εισαγγελέα πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη.

Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 25 μάρτυρες, αριθμός που αναμένεται να φτάσει τους 30 στο τέλος της έρευνας. Με βάση τη λίστα των θυμάτων που περιλαμβάνει 92 νεκρούς -εκ των οποίων δύο μη ταυτοποιημένοι- η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέταση των συγγενών των θυμάτων στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής έχει ως εξής:

Ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, μέχρι στιγμής, ανέρχεται στους 92.

Η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.

Νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής, εννιά άτομα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εισαγγελείς φωτιά Μάτι νεκροί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ