Στην Cocona στο Κολωνάκι θα φας μικρασιάτικους γκιοζλεμέδες και θα πληρώσεις τρεις κι εξήντα [εικόνες] - iefimerida.gr

Στην Cocona στο Κολωνάκι θα φας μικρασιάτικους γκιοζλεμέδες και θα πληρώσεις τρεις κι εξήντα [εικόνες]

Φωτογραφία: Cocona
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πίτες υπάρχουν, όμως, πόσο συχνά έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε έναν μικρασιάτικο παραδοσιακό γκιoζλεμέ;

Η Cocona της Ιωάννας Αμουτζάκη στη Μηλιώνη, τον πολυσύχναστο δρομάκι του Κολωνακίου, είναι το πρώτο μαγαζί που φτιάχνει πίτες στο σάτσι (ηλεκτρική επιφάνεια για ψήσιμο, πολύ δημοφιλή στην Τουρκία).

«Στον χώρο εστίασης είμαι πολλά χρόνια. Είμαι Μικρασιάτισσα από την πλευρά της μαμάς μου. Η γιαγιά μου ήταν από την Σμύρνη, εγώ γεννήθηκα στην Ξάνθη όπου ο γκιοζλεμές είναι πολύ αγαπημένο φαγητό. Η κοκόνα είναι ουσιαστικά η μαμά μου, η Λαμπρινή- της έχω αφιερώσει το μαγαζί, γιατί πάντα είχε γκιοζλεμέ στο τραπέζι. «Κοκόνα», όμως, σημαίνει αριστοκράτισσα, έτσι μας φώναζε η γιαγιά μου όταν ήμασταν μικρές, γι’ αυτό διάλεξα και το Κολωνάκι. Ήθελα να κάνω ένα street food που να θυμίζει σπιτικό, κι όπως οι Μικρασιάτισσες νοικοκυρές φημίζονται για την φιλοξενία τους, έτσι και η δική μας Cocona φροντίζει με αγάπη τους καλεσμένους της», μας λέει η Ιωάννα.

Γνωρίστε την «Cocona» του Κολωνακίου και τις γεύσεις της, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ COCONA Κολωνάκι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ