Γιατί ο πρόεδρος της Κίνας «φοβάται» τον Γουίνι το αρκουδάκι; - iefimerida.gr

Γιατί ο πρόεδρος της Κίνας «φοβάται» τον Γουίνι το αρκουδάκι;

O πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και το διάσημο καρτούν "Γουίνι το αρκουδάκι» (Φωτογραφία: Twitter)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεπιθύμητος είναι στην Κίνα ο «Γουίνι το αρκουδάκι»!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Hollywood Reporter, το Πεκίνο αποφάσισε να απαγορέψει την προβολή της ταινίας “Christopher Robin” της Walt Disney, που αφηγείται τις περιπέτειες του ενήλικου πια «Κρίστοφερ Ρόμπιν» ο οποίος συναντά ξανά τους παιδικούς του φίλους, Γουίνι, Τίγρη και Γουρουνάκι.

Κι αυτό γιατί το διάσημο καρτούν έγινε σύμβολο αντίστασης κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος και του ηγέτη του και προέδρου της χώρας, Σι Τζινπίνγκ.

Νωρίτερα φέτος το ΚΚΚ ανακοίνωσε ότι θέλει να καταργήσει το όριο στις προεδρικές θητείες για τον Τζινπίνγκ προκαλώντας την αντίδραση πολλών Κινέζων, που ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες του Γουίνι συγκρίνοντάς τον με τον Τζινπίνγκ.

Could've expected this, but still pretty creative. First images of "king Winnie" surfacing on Weibo in response to Xi's potential indefinite rule: https://t.co/u9kL5OYGwq #XiJinping #kingwinnie pic.twitter.com/Bb6Dmy46xH

Το «αρκουδάκι» χρησιμοποιείται ως σύμβολο κριτικής κατά του Κινέζου προέδρου από το 2013 που ανέλαβε τα ηνία της χώρας, με αποτέλεσμα ο κρατικός μηχανισμός να επιβάλει λογοκρισία στα κινεζικά social media.

Γιατί, όμως, τον Γουίνι το αρκουδάκι; Επειδή πολλοί συγκρίνουν την εμφάνισή του με εκείνη του Τζινπίνγκ, όπως σ’ αυτή τη φωτογραφία, όπου το κοντό παχουλό αρκουδάκι περπατά δίπλα στον ψηλότερο, λεπτότερο Τίγρη, όπως Τζινπίνγκ πλάι στον Μπαράκ Ομπάμα.

China banned Winnie the Pooh after Xi was compared to him ?
Chinese depend on overt display of strength coz they know they're hollow within. pic.twitter.com/5Fp3JVoLSx

Σε μια άλλη φωτογραφία χρήστες συνέκριναν τον Κινέζο πρόεδρος και πάλι με τον Γουίνι με αφορμή τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, τον οποίο παρομοίασαν με τον Γκαρή.

#WinnieThePooh has been blacklisted in #China for being compared to President Xi Jinping. Commence online searches for #Eeyore. pic.twitter.com/gBkWhyL7Mn

Τον περασμένο Ιούνιο οι κινεζικές Αρχές απαγόρευσαν την είσοδο τηλεοπτικού συνεργείου του HBO που γύριζε επεισόδιο της εκπομπής “Last Week Tonight” του Τζον Όλιβερ στην οποία παρομοίαζε τον Τζινπίνγκ με το γνωστό αρκουδάκι. «Το να κυνηγάς τις συγκρίσεις με τον Γουίνι το αρκουδάκι δεν δείχνει ισχύ. Μάλλον προδίδει μια περίεργη ανασφάλεια», σχολίασε για τον Κινέζο πρόεδρο ο Όλιβερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ