Χανιά: Διάλογος μεταξύ δήμου και Επιμελητηρίου για τη δημιουργία «Ανοικτού κέντρου εμπορίου» στην πόλη - iefimerida.gr

Χανιά: Διάλογος μεταξύ δήμου και Επιμελητηρίου για τη δημιουργία «Ανοικτού κέντρου εμπορίου» στην πόλη

Χανιά/ Φωτογραφία intime news
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε διαδικασία ανοικτού διαλόγου με καταστηματάρχες της πλατείας 1866 και των οδών Κόρακα, Κριάρη και Κορκίδη για την δημιουργία «Ανοικτού κέντρου εμπορίου», βρίσκεται το Επιμελητήριο της πόλης.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, κλιμάκιο του Επιμελητηρίου θα επισκεφθεί τους επιχειρηματίες στα συγκεκριμένα σημεία προκειμένου να καταγράψει τις απόψεις τους σχετικά με την πρόταση Δήμου και Επιμελητηρίου για την δημιουργία, «Ανοικτού κέντρου εμπορίου».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κλιμακίου θα γίνει ενημέρωση των καταστηματαρχών για την πρόθεση του Δήμου Χανίων και του Επιμελητηρίου, να ενταχθεί η περιοχή που δραστηριοποιούνται, στο πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης, «Open Mall», θα καταγραφεί το κατ' αρχήν ενδιαφέρον των καταστηματαρχών να ενταχθούν στο πρόγραμμα και θα γίνει αναλυτική καταγραφή των επιχειρήσεων, με χρήσιμα για το πρόγραμμα, στοιχεία.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από την Πλατεία 1866 προτίθεται να υποβάλλει πρόταση για τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί σε ποσοστό 100% από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, «Ανταγωνιστικότητα- Επιχειρηματικότητα- Καινοτομία 2014-2020».

Η πρόταση που θα υποβληθεί θα περιλαμβάνει δράσεις τόσο για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, όσο και των προσόψεων των επιχειρήσεων της περιοχής, με στόχο να αναδειχθεί η εμπορική ταυτότητα, η ελκυστικότητα και η επιχειρηματικότητά της περιοχής παρέμβασης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χανιά Δήμος επιμελητήριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ