Σε πύρινο κλοιό για τρίτο 24ωρο η Πορτογαλία [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Σε πύρινο κλοιό για τρίτο 24ωρο η Πορτογαλία [εικόνες & βίντεο]

Οι υψηλές θερμοκρασίες φουντώνουν τις πυρκαγιές στα νότια και κεντρικά της Πορτογαλίας (Φωτογραφίες: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πύρινο κλοιό παραμένει η Πορτογαλία μετά τον καύσωνα που σάρωσε την Ευρώπη και εκτίναξε τον υδράργυρο στους 46 βαθμούς Κελσίου στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου.

Μια μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται σε δύο μέτωπο στη νότια περιοχή Μοντσίκε, σε απόσταση περίπου μισή ώρα με το αυτοκίνητο από την ακτογραμμή. Η φωτιά έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις ώστε οι φλόγες είναι ορατές από την ακτή της Αλγκάρβε.

Σε  πύρινο κλοιό για τρίτο 24ωρο η Πορτογαλία [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0

810 πυροσβέστες με 226 οχήματα και εννιά πυροσβεστικά αεροσκάφη έχουν ριχθεί στη μάχη της κατάσβεσης. Μια άλλη δασική πυρκαγιά εξαπλώνεται στην κεντρική περιοχή Εστρεμόζ, όπου τραυματίστηκαν έξι άτομα, τα δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Σε  πύρινο κλοιό για τρίτο 24ωρο η Πορτογαλία [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1
Σε  πύρινο κλοιό για τρίτο 24ωρο η Πορτογαλία [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2
Σε  πύρινο κλοιό για τρίτο 24ωρο η Πορτογαλία [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 3

Όλα αυτά την ώρα που η Γηραιά Ήπειρος συνεχίζει να «λιώνει» από το κύμα καύσωνα με τις υψηλές θερμοκρασίες να τροφοδοτούν τις πυρκαγιές, να υποχρεώνουν τις γαλλικές Αρχές να κλείσουν προσωρινά πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και να απειλούν τη σοδειά της πατάτας στην Ολλανδία.

Σε  πύρινο κλοιό για τρίτο 24ωρο η Πορτογαλία [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 4
Σε  πύρινο κλοιό για τρίτο 24ωρο η Πορτογαλία [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 5
Σε  πύρινο κλοιό για τρίτο 24ωρο η Πορτογαλία [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 6

Και μολονότι σε κάποιες χώρες έχει υποχωρήσει η ζέστη, στην Πορτογαλία η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές να απομακρυνθούν, ή εφόσον αδυνατούν, να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Το Σάββατο -θερμότερη μέρα εδώ και 18 χρόνια στη χώρα σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και την Ατμόσφαιρα της Πορτογαλίας – καταρρίφθηκαν τα ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας σε οκτώ πόλεις. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική που έβαψαν πορτοκαλί τον ουρανό, λόγω της άμμου που μεταφέρουν, πριν τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πορτογαλία πυρκαγιές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ