Deleκ και Noble Energy δείχνουν ενδιαφέρον για τα ελληνικά κοιτάσματα - iefimerida.gr

Deleκ και Noble Energy δείχνουν ενδιαφέρον για τα ελληνικά κοιτάσματα

Delek
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τους ενεργειακούς κολοσσούς Delek και Noble Energy είχε σημερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι εταιρείες εξέφρασαν ενδιαφέρον για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα στο πλαίσιο των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο στη δυτική Ελλάδα όσο και στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης.

Υπενθυμίζεται πως οι εν λόγω εταιρείες έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων τόσο στην ΑΟΖ της Κύπρου όσο και του Ισραήλ.

Μπορεί η προγραμματισμένη για σήμερα υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των τριων χωρών να αναβλήθηκε, ωστόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου υπέγραψε συμφωνία για τους υδάτινους πόρους με τον Ισραηλινό υπουργό Ενέργειας και Υδάτινων πόρων Ούζι Λαντάου.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές αιτία της αναβολής της υπογραφής ενεργειακού μνημονίου ήταν το γεγονός ότι ο υπουργός Εμπορίου της Κύπρου που συμμετείχε στο συνέδριο ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ