Βούτσης: Ολοι έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό - iefimerida.gr

Βούτσης: Ολοι έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό

Ο Νίκος Βούτσης (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη αναβάθμισης όλου του συστήματος, των ανθρώπινων και τεχνικών μέσων της πολιτικής προστασίας, επισημαίνει ο Νίκος Βούτσης.

«Ολοι έκαναν ό,τι μπορούσαν, πλην, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό μέσα στις συγκεκριμένες πολύ ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες εκείνης της ημέρας», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής στην εφημερίδα «Real News».

«Η αναζήτηση των αιτίων και πιθανών ευθυνών, είτε μέσω της δικαστικής είτε και εκ παραλλήλου μέσω της υπηρεσιακής οδού, θα οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα για το νέο σχεδιασμό και ενδεχομένως θα επισημάνει λάθη και ευθύνες στην όλη διαχείριση αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας, με την πυρκαγιά στην εξέλιξή της να σαρώνει έναν πυκνοκατοικημένο οικιστικό ιστό», συμπλήρωσε.

«Αυτού του τύπου οι "ασύμμετρες καταστροφές" δεν είναι κισμέτ, δεν είναι νομοτέλεια, δεν μπορεί να είναι εκτός ελέγχου και δυνατότητας πρόληψης και αντιμετώπισης. Αυτό το μήνυμα σταθερότητας και μετρημένης αισιοδοξίας για την ασφάλεια των πολιτών σε όλη τη χώρα νομίζω ότι εξέπεμπε τόσο η ανάληψη της κεντρικής πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό, όσο και οι δέσμες όλων των αποφάσεων και των μέτρων που ελήφθησαν και θα εφαρμοστούν άμεσα», δήλωσε ακόμη.

Σε ό,τι αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση, υποστήριξε ότι η επίσημη ηγεσία της ΝΔ δεν αποδοκίμασε ακραίες συμπεριφορές. «Νομίζω ότι αυτό το γεγονός βάζει ένα ερωτηματικό στη συνείδηση κάθε πολίτη στη δημόσια στάση χαμηλών τόνων που επέδειξε ο αρχηγός της», ανέφερε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Βούτσης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ