H αρχαία πρακτική Gua Sha υπόσχεται ξεκούραστο και λαμπερό πρόσωπο - iefimerida.gr

H αρχαία πρακτική Gua Sha υπόσχεται ξεκούραστο και λαμπερό πρόσωπο

H αρχαία πρακτική Gua Sha /Instagram @britta_beauty
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώ η βασισμένη στην καινοτομία και high tech πλευρά της ομορφιάς είναι απασχολημένη με πειράματα και συνθέτει νέα θαυματουργά συστατικά, υπάρχει και μια παράλληλη στροφή σε old school θεραπείες ομορφιάς.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το gua sha, μια μέθοδος μασάζ προσώπου με κρυστάλλινα εργαλεία, την οποία βλέπουμε σε όλο το Instagram.

Ωστόσο δεν είναι κάτι καινούργιο. Το gua sha υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Προέρχεται από τις αρχαίες ιατρικές παραδόσεις της Κίνας και της Νοτιοανατολικής Ασίας, γνωστό ως "spooning" ή "coining" λόγω της μακράς ιστορίας της εφαρμογής του στο σπίτι.

«Το Gua sha γίνεται παραδοσιακά στο σώμα. Πρόκειται για μια έντονη τεχνική η οποία αρχικά εφαρμόστηκε με ένα κέρατο ελαφιού, αργότερα με μία πέτρα από νεφρίτη, και πιο μετά με κουτάλια από πορσελάνη», εξηγεί η Britta Plug, ειδική στην φροντίδα του δέρματος.

Διαβάστε περισσότερα για την αρχαία πρακτική Gua Sha υπόσχεται ξεκούραστο και λαμπερό πρόσωπο με την δύναμη των κρυστάλλων στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ GUA SHA ΠΡΑΚΤΙΚΉ ΜΑΣΆΖ πρόσωπο τάση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ