Στις 6 Μαΐου οι εκλογές, εκτιμά ο Κουβέλης - Απορρίπτει συνεργασία με ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Στις 6 Μαΐου οι εκλογές, εκτιμά ο Κουβέλης - Απορρίπτει συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

Στις 6 Μαΐου οι εκλογές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την 6η Μαΐου θεωρεί ως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος παράλληλα απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές.

Την εκτίμηση για την ημερομηνία των εκλογών έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, που διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Φώτης Κουβέλης είπε ότι έθεσε τον πρωθυπουργό «για άλλη μια φορά το μεγάλο ζήτημα της απουσίας αναπτυξιακής διαδικασίας». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. το διακύβευμα των εκλογών είναι «να δρομολογηθεί η έξοδος της χώρας από την κρίση. Η χώρα να παραμείνει ζωντανή αλλά με την κοινωνία όρθια».

Ο Φώτης Κουβέλης είπε ακόμα ότι το κόμμα του ζητά την αλλαγή της νέας δανειακής σύμβασης, την οποία θεωρεί απαράδεκτη, και τόνισε ότι διαθέτει πρόγραμμα «ισοδύναμων μέτρων» και «αντισταθμισμάτων» για να διεκδικήσει την αλλαγή της.

Στην ερώτηση για το πως βλέπει να διαμορφώνεται το πολιτικό τοπίο μετά τις εκλογές, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. είπε ότι «δρομολογείται συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ή ΠΑΣΟΚ - ΝΔ», και τόνισε ότι «η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν θα δώσει κανένα τέτοιο άλλοθι. Για εμάς οι συνεργασίες έχουν προϋπόθεσεις. Είναι η προγραμματική συμφωνία και οι φερέγγυες πολιτικές πρακτικές. Και υπάρχει και ένα 3ο ζήτημα. Προσέρχεται κάποιος σε συνεργασία σε συνάρτηση και με τη δύναμη που θα του δώσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ